Це 1 мільярд збитків щомісяця - Кабмін б'є на сполох через нову проблему
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це 1 мільярд збитків щомісяця - Кабмін б'є на сполох через нову проблему

Це 1 мільярд збитків щомісяця - Кабмін б'є на сполох через нову проблему
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль зізнався, що дуже занепокоєний питанням збиткової діяльності "Енергоатома". На його думку, компанії потрібно дати змогу торгувати за нормальними цінами. Шмигаль звернув увагу українців на те, що НАЕК щомісяця отримує збитки в мінус 1 млрд грн у зв’язку з тим, що продає електроенергію за пів ціни на балансуючому ринку. З такою заявою глава уряду виступив на другому засіданні Антикризового енергетичного штабу, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Кабміну.

"Дешевше не торгувати, ніж торгувати у збиток. Тому наше завдання захистити "Енергоатом" та колектив підприємства", - підкреслив Денис Шмигаль.

Окрім того, очільник Кабміну заслухав доповідь т. в. о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольги Буславець про стан виконання рішень першого засідання Антикризового енергетичного штабу. Зазначається, що національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, вказали на неприпустимість невиконання рішень Антикризового штабу, а "Енергоатому" нагадали про необхідність дотримуватися затвердженого прогнозного балансу. Також Антикризовий енергетичний штаб звернув увагу народних обранців на значну кількість законодавчих ініціатив, що містять антикризові заходи та зареєстровані у секретаріаті парламенту.

"Розгляд цих документів важливий для енергетичної безпеки країни та функціонування ринку. Штаб звернувся з пропозицією прискорити розгляд таких законопроектів", - наголошують в Кабміні.

Варто звернути увагу на те, що 13 травня очільник КМУ Денис Шмигаль відреагував на новий гучний скандал — він категорично заперечив звинувачення у лобізмі інтересів власника ДТЕК Ріната Ахметова в енергетичній галузі, а також наголосив, що позапланових відключень АЕС немає.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 травня глава держави Володимир Зеленський організував зустріч щодо прискорення зростання експорту і залучення інвестицій в Україну. Президент вже підтримав перезавантаження економічного спрямування зовнішньої політики України, яке ініціював глава МЗС Дмитро Кулеба.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?