Повинен це зробити - Зеленський висунув Авакову жорстку вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Повинен це зробити - Зеленський висунув Авакову жорстку вимогу

Повинен це зробити - Зеленський висунув Авакову жорстку вимогу
Джерело:  online.ua

20 травня президент країни Володимир Зеленський звернув увагу українців на те, що справа про вбивство журналіста Павла Шеремета не така однозначна, як справа про вбивство активістки Катерини Гандзюк, однак відповідальність за неї несе очільник МВС Арсен Аваков і він повинен з цим обов'язково розібратися. Окрім того, глава держави зізнався, що вважає Авакова "потужним міністром", який зможе усі справи довести до кінця. З такою гучною заявою Володимир Зеленський виступив під час масштабної пресконференції з нагоди першого року президентства, передає ONLINE.UA.

"Є, на жаль, декілька трагічних справ у нашій країні. З приводу Катерини Гандзюк – за мою каденцію люди, які вбили, посаджені. Є питання, хто замовив. У нас є відповідь. Ми знаємо, хто замовив. Зараз ця справа уже повністю передана до суду. І суд, я впевнений, дасть справедливий вирок – і замовники сядуть за ґрати, не замовник, а замовники. Що стосується справи Шеремета – вона більш складна. Однозначна вона чи ні? Я теж не знаю… Зараз цю справу веде і відповідає за неї Арсен Аваков. Він це знає. Це його справа – і він відповідальний за результат цієї справи", - наголосив український лідер.

Володимир Зеленський запевнив українців: якщо доведе слідство і суд, що ті люди (підозрювані) – вбивці, вони сядуть. Якщо ні, то будуть відповідати ті люди, які довели цю справу до суду, звинуватили невинних людей. Глава держави пообіцяв громадянам, що з цими справами Аваков та команда президента "точно розберуться"

Український лідер стверджує, що готовий долучатися до всіх резонансних справ – серед них він назвав справи про Майдан, Гандзюк, Шеремета.

"Чи потужний він (Аваков - ред.) міністр? Так. Чи складна у нас ситуація? Так. Його сьогоднішня відповідальність – справа Шеремета. Він почав цю справу, він повинен її довести до кінця, до результату – щоб усі, хто дійсно вбив Шеремета, були покарані", - висунув вимогу главі МВС Зеленський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський зізнався, що готовий розпустити Верховну Раду України, а також пояснив, у якому випадку він буде змушений це зробити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?