Верховна Рада підготувала для Зеленського неприємний сюрприз - деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховна Рада підготувала для Зеленського неприємний сюрприз - деталі

Джерело:  online.ua

Український парламент неочікувано для всіх відправив на підготовку до повторного першого читання законопроєкт Володимира Зеленського №3196 про реформу Служби безпеки України. Варто звернути увагу на те, що дане рішення в середу, 20 травня, підтримали 287 народних обранців при мінімально необхідних 226. Що важливо розуміти, перед повторним розглядом законопроекту в сесійній залі парламенту профільний комітет із законодавчого забезпечення правоохоронних органів повинен внести в документ необхідні поправки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Як відомо, реформа СБУ припускає скорочення штату з 27 тис. до 15 тис. осіб, поступове переведення військовослужбовців СБУ в статус співробітників зі спеціальними званнями, а також істотне зростання зарплат. Окрім того, зазначається, що очільника СБУ призначатиме парламент за поданням українського лідера терміном на 6 років. Варто зазначити, що наразі главу СБУ президент призначає своїм указом, при цьому термін його повноважень не обмежений. Також посилюються повноваження слідства: генеральний прокурор або його заступник зможуть передавати в СБУ будь-яку справу, яка, на їхню думку, належить до загроз для національної безпеки.

Що важливо розуміти, 20 травня під час пресконференції український лідер Володимир Зеленський дав високу оцінку нинішньому главі СБУ Івану Баканову.

"Може, з точки зору досвіду і професіоналізму Баканову чогось не вистачає. Але мені здається, що за цей рік він показав, що такого чесного голови Служби безпеки України ніколи не було", - зазначив український лідер.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно глава держави Володимир Зеленський звільнив  з посади голови Центру спеціальних операцій боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів Служби безпеки України Олександра Устименка і призначив замість нього Сергія Дусика.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?