Перший рік Зеленського - у Путіна накинулися із звинуваченнями на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Перший рік Зеленського - у Путіна накинулися із звинуваченнями на Україну

Джерело:  online.ua

20 травня український лідер Володимир Зеленський організував масштабну пресконференцію для представників ЗМІ - президент згодився відповісти на питання, які найбільше хвилюють українців наразі, а також розповісти про подальші плани своєї команди. Росія не змогла залишитися осторонь цієї події, тому вирішила зі свого боку дати оцінку досягнення та провалам Зеленського. Так, представники очільника Кремля Володимира Путіна в першу чергу почали скаржитися, що за рік президентства Володимира Зеленського врегулювання ситуації на Донбасі не просунулося вперед. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС РФ.

"На своїй інавгурації Зеленський проголосив першочерговим завданням припинення вогню на Донбасі. Він заявив, що "не боїться приймати складні рішення" і "без коливань готовий втратити свою посаду, щоб тільки настав мир. З тих пір кардинальних змін не відбулося", - скаржиться команда Путіна.

Окрім того, російські дипломати цинічно зазначили, що після саміту нормандської четвірки в Парижі ніякого прогресу не було.

"Сьогодні в Києві звучать заяви про їх "нікчемність", пошук альтернативи "Мінську" і якийсь "План Б". Не квапляться в офісі Зеленського і з реалізацією домовленостей самого паризького саміту", - додають в МЗС РФ.

Представники Володимира Путіна стверджують, що обіцянки Зеленського рік тому залишилися просто словами.

"Непорушною залишається лінія Києва на конфронтацію і нагнітання напруженості у відносинах з Росією. В Україні триває боротьба з усім, що так чи інакше пов'язує наші народи. Не припиняється наступ на російську мову і культуру, спотворюється спільна історія, героїзується нацизм, оскверняють меморіали радянським воїнам", - кажуть російські дипломати.

Окрім того, вони не забули згадати про продовження заборони на російські сайти і соцмережі, яке Зеленський рік тому не підтримував.

"Що стосується санкцій - він перевершив свого попередника за креативом", - поскаржилися у Путіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційна Москва ініціювала 21 травня "неформальну відеоконференцію" Радбезу ООН "за участі жителів Криму" - саме так Кремль вирішив помститися команді Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?