YouTube несподівано завдав нищівного удару по путінським пропагандистам
Категорія
Технології
Дата публікації

YouTube несподівано завдав нищівного удару по путінським пропагандистам

YouTube несподівано завдав нищівного удару по путінським пропагандистам
Джерело:  24 канал

Найвідоміший відеохостинг YouTube неочікувано для всіх видалив аккаунт одного з російських телеканалів "Крим 24", а також двох інформагентств Anna News і News-Front, які заточені на поширення дезінформації та найрізноманітніших фейків. Згідно з попередніми даними, канали путінських пропагандистів видалено через систематичні порушення правил сервісу та умов використання відеохостингу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

Варто зазначити, що ці канали мали невелику кількість підписників, якщо порівнювати їх зі справді популярними новинними ресурсами. Однак їхі відеозаписи доволі часто збирали мільйони переглядів. Телеканал "Крим24" уже почав скаржитися на, що втратив понад 30 тисяч підписників та мільйони переглядів. Окрім того, наголошується, що на сторінці пропагандистського News Front було понад 473 мільйони переглядів всіх відео, а у Anna News – понад 125 мільйонів переглядів.

Що важливо розуміти, останнім часом YouTube взявся активніше "зачищати" акаунти багатьох російських каналів, інформаційних порталів та блогерів, які неодноразово поширювали дезінформацію та фейки. Адміністрація відеохостинга доволі чітко пояснює свої дії порушенням умов використання YouTube, однак російські телеканали та блогери відверто дивуються такому формулюванню, начебто не розуміючи в чому справа. Редакції видалених пропагандистських каналів вже заявили, що звертатимуться зі скаргами до YouTube з вимогою відновити видалені сторінки.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Держдепі США заявили, що телеканал "1+1", показавши сюжет про нібито роботу "американських біолабораторій" в Україні, повторив фейк російської пропаганди. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?