Україна екстрено скликає позачергове засідання по Донбасу - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна екстрено скликає позачергове засідання по Донбасу - що відбувається

Джерело:  interfax.com.ua

Українська влада терміново скликає позачергове засідання групи з безпеки в ТКГ щодо неправдивого звинувачення Збройних сил України в нібито обстрілі об'єктів енергетичної інфраструктури на непідконтрольних територіях Луганської області. З такою гучною заявою виступив перший заступник голови делегації України в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"З метою обговорення ситуації, що склалася, українська сторона ініціює проведення в невідкладному порядку консультацій робочої групи з питань безпеки ТКГ в режимі відеоконференції", - наголосив представник команди Володимира Зеленського.

Окрім того, він зазначив, що українська влада вже звернулася до спеціального представника голови ОБСЄ в ТКГ Гайді Грау з проханням поінформувати представника делегації РФ Бориса Гризлова про цю ініціативу. За словами Рєзнікова, дана інформація про нібито обстріл не відповідає дійсності, має провокаційний характер та є абсолютно безпідставною. Варто зазначити, що це звернення уже підписав очільник української делегації в ТКГ Леонід Кучма - його направили в ОБСЄ.

Варто нагадати, що 20 травня бойовики на Донбасі несподівано заявили про перехід у вищий ступінь бойової готовності. Зразу ж після цього ватажок бойовиків "ЛНР" Леонід Пасечник почав погрожувати президенту України Володимиру Зеленському та заявив, що проросійські сили уже готові до наступу на українські позиції. Що важливо розуміти, головною причиною для наступу ставленик Путіна назвав обстріли "ремонтних бригад", які здійснювали ремонтні роботи на Донбасі. В штабі ООС звинувачення бойовиків відкидають.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська розвідка дізналася, що минулого тижня командування Збройних сил РФ перекинуло окупаційним підрозділам боєприпаси і військову техніку, серед якої більше десяти танків. Варто зазначити, що усі поставки окупантам відбуваються через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?