Бойовики "ДНР" терміново мобілізували сили й перейшли у повну готовність - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики "ДНР" терміново мобілізували сили й перейшли у повну готовність - що відомо

Джерело:  Новини Донбасу

На окупованих територіях Донецької області бойовики посилили свою готовність на тлі нового загострення війни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новости Донбасса".

За словами заступника начальника так званої "народної міліції" Едуарда Басуріна, угрупування бойовиків встановили цілодобове чергування, посилену охорону гарнізонів, об'єктів стратегічного значення, штабів, пунктів командування. Окрім того, організовані додаткові пости й патрулювання.

Водночас на вулицях окупованого Донецька почала їздити військова техніка. Її перевели у повний бойовий стан. Бойовики, які знаходилися на полігонах чи навчаннях, повернулися до своїх гарнізонів. Також на "службу" повернули тих, хто знаходився у відпустках чи відрядженнях.

Нагадаємо, напередодні ватажок угрупування "ЛНР" Леонід Пасічник почав погрожувати українській владі новим наступом. Він стверджує, що винуватцем цього стане сам Київ, оскільки українські військовослужбовці нещодавно обстріляли нібито мирну ремонтну бригаду у "сірій зоні". Бойовик наголосив, що цей наступ нібито необхідний для відтягування кордонів "ЛНР".

Паралельно з цим з'явилися повідомлення про переведення бойовиків-окупантів у повну готовність на випадок реального військового загострення.

Українська сторона наголосила, що під виглядом ремонту бойовики намагалися встановити відеоапаратуру для шпигування за позиціями Об'єднаних сил, скориставшись наданими гуманітарними гарантіями.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Володимир Зеленський оголосив, що офіційний Київ виступив із закликом провести термінову зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську. За словами державного лідера, з ініціативою щодо такого засідання виступив представник української сторони Леонід Кучма.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?