Це вперше за 30 років - ООН повідомила важливі новини
Категорія
Світ
Дата публікації

Це вперше за 30 років - ООН повідомила важливі новини

Це вперше за 30 років - ООН повідомила важливі новини
Джерело:  online.ua

ООН б'є на сполох через нову масштабну проблему - зазначається, що пандемія коронавірусу завдала потрійного удару по глобальному людському розвитку та вкрай негативно вплинула одночасно на охорону здоров'я, освіту і доходи людей у всьому світі. Саме тому прогнозується, що Індекс глобального розвитку через COVID-19 вперше за 30 років буде негативним. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на доповідь Програми розвитку ООН, який вперше оприлюднили 20 травня.

"За останні 30 років у світі відбулося багато криз, включно з глобальною фінансовою кризою 2007-2009 років. Кожна із них сильно вдарили по людському розвитку, але, загалом, досягнення в сфері розвитку накопичувалися з року в рік. COVID-19 з його потрійним ударом – по охороні здоров'я, освіті та рівнем доходів – може змінити цю тенденцію", - зазначив очільник даної програми Ахім Штайнер.

Окрім того, у доповіді про людський розвиток оцінюється показник, який визначається поєднанням освіти, охорони здоров'я та рівня життя людей у світі, як у багатих, так і в бідних країнах. Експерти дійшли висновку, що COVID-19 – це "збільшувальне скло нерівності в світі". Згідно з останніми прогнозами, у поточному році темпи скорочення людського розвитку будуть набагато вищими в країнах, що розвиваються, які гірше справляються з соціально-економічними наслідками пандемії, ніж фінансово благополучні країни.

"Коли в світі закрили школи через коронавірус, то в країнах з низьким рівнем людського розвитку 86% дітей фактично не отримували освіти. Багато в чому це пов'язано з відсутністю доступу до онлайн-навчання. При цьому у країнах з високим розвитком цей показник склав 20%", - наголошують в ООН.

За словами представників організація, коронакриза показала, яке важливе "рішуче і орієнтоване на справедливість втручання", адже чимало країн ще більше відстануть у розвитку, якщо не робити все можливе, щоб скоротити розрив між ними і більш благополучними країнами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Венесуели Ніколас Мадуро накинувся із гучними звинуваченнями на колумбійського лідера Івана Дуке, заявивши, що останній робив усе можливе, аби заразити республіку коронавірусом. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?