Аваков і Степанов раптово відвідають Буковину через поширення коронавірусу - деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков і Степанов раптово відвідають Буковину через поширення коронавірусу - деталі

Джерело:  online.ua

Команда міністрів у четвер, 21 травня, відвідає Чернівецьку область через ситуацію з поширення коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву голови МОЗ Максима Степанова.

За його словами, у групу окрім нього увійшли міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та міністр Кабміну Олег Немчінов. Це необхідно, аби побачити ситуацію на власні очі, провести зустрічі з місцевими медиками "на передовій".

"Дуже важливо самому на місці оцінити ситуацію – поспілкуватися з нашими лікарями, медичними працівниками, побачити на власні очі, як це відбувається, чого їм не вистачає, яка потрібна ще допомога", - додав Степанов.

Нагадаємо, Чернівецька область - найбільше уражена коронавірусом серед усіх регіонів України. Наразі там виявили уже 2 842 випадки COVID-19, понад сотня смертей сталася саме на Буковині.

Вважається, що до такої ситуації призвали безліч автобусних пасажирських рейсів з багатьох європейських країн. Перш за все, туди прибували прямі рейси з Італії, яка певний час буда антилідером за рівнем поширення інфекції.

Станом на ранок 21 травня в Україні підтвердили 19 706. Кількість нових за останню добу - 476. Вже 579 українців померли, а 6 227 одужали.

Як повідомляв ONLINE.UA, 20 травня глава держави Володимир Зеленський під час пресконференції до річниці його обрання на посаду виступив з гучною заявою — він наголосив, що перший етап медичної реформи непоганий, а другий потрібно переглянути. За його словами, пандемія коронавірусу продемонструвала усім, що реформи не вийшло і це потрібно визнати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?