Україна жорстко поставила команду Путіна на місце після нових їдких закидів
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна жорстко поставила команду Путіна на місце після нових їдких закидів

Україна жорстко поставила команду Путіна на місце після нових їдких закидів
Джерело:  online.ua

Поплічники російського глави Володимира Путіна цинічно поскаржилися не те, що за рік президентства Володимира Зеленського врегулювання ситуації на Донбасі не просунулося вперед. Окрім того, вони стверджують, що команда чинного президента робить усеможливе, аби остаточно зіпсувати стосунки з Росією. Ці безсоромні закиди не могли залишитися без відповіді з боку української влади. В МЗС України швидко відреагували на заяву РФ щодо річниці президентства Володимира Зеленського та назвали її спробою розколоти українське суспільство та прикладом дезінформації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

"Коментар Департаменту інформації та преси МЗС РФ щодо річниці вступу на посаду Президента України Володимира Зеленського є черговою спробою Росії втрутитися у внутрішні справи України, нав’язати спотворені інтерпретації реальності, розколоти українське суспільство і відволікти увагу від питання власної міжнародно-правової відповідальності за агресію проти України", - кажуть в МЗС.

Окрім того, наголошується, що в заяві російського відомства присутня мова ворожнечі та відсутній конструктив.

"Мова ворожнечі коментаря МЗС РФ не містить навіть натяку на конструктив і ставить під сумнів налаштованість російської сторони до дипломатичного врегулювання", – зазначають українські дипломати.

Вони також звернули увагу на те, що наша країна робить все можливе, аби врегулювати конфлікт на Донбасі дипломатичним шляхом.

"Очікуємо на зміну Росією пропагандистської риторики і перехід до конструктивної взаємодії з метою деокупації окремих районів Донецької та Луганської областей і Криму", – підсумували в МЗС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український лідер Володимир Зеленський зважився на гучне зізнання — він публічно визнав, що питання Криму нині обговорюється на міжнародних майданчиках недостатньо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?