Збірна України з футболу піднялась у рейтингу найдорожчих нацкоманд - яке місце займає
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна України з футболу піднялась у рейтингу найдорожчих нацкоманд - яке місце займає

Джерело:  online.ua

Українська збірна з футболу потрапила до топ-30 рейтингу найдорожчих національних команд світу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на спеціалізований портал Transfermarkt.

Станом на 21 травня Україна отримала 29-у сходинку, її збірну оцінили у 130,18 мільйона євро.

Лідером рейтингу стала англійська збірна, яка коштує 1,09 мільярда євро. Також у трійку входить Франція з 933,9 мільйона євро та Бразилія з 895,1 мільйона.

Рейтинги багатьох команд знизилися на тлі пандемії коронавірусу COVID-19. Загалом у 10-ку увійшли національні збірні Німеччини (702,5 мільйона євро), Іспанії (700,1 мільйона євро), Бельгії (662,6 мільйона євро), Італії (635 мільйонів євро), Аргентини (596,8 мільйона євро), Нідерландів (542,5 мільйона євро), Португалії (513,05 мільйона євро).

Водночас найдорожчим українським футболістом назвали Олександра Зінченка - 24 мільйони євро. Він наразі виходить на поле за англійський клуб "Манчестер Сіті".

У міжнародному рейтингу клубів FIFA Україна обіймає 24-е місце завдяки 1517 балам. У першій трійці цього переліку — Бельгія (1765 балів), Франція (1733 бали), Бразилія (1712 балів).

Нагадаємо, під тренерством Андрія Шевченко українська збірна успішно виступила на попередньому етап Євро-2020. Команді навіть вдалося здолати опонентів з Португалії — на чолі із зірковим Кріштіану Роналду.

Як повідомляв ONLINE.UA, Євро-2020 може бути проведено в скороченому форматі. Президент Союзу європейських футбольних асоціацій Александер Чеферін допустив, що перенесений на наступний рік чемпіонат Європи з футболу може пройти не в 12 містах, як було заявлено спочатку. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?