МОК припустив повне скасування Олімпіади у Токіо - про що йдеться
Категорія
Спорт
Дата публікації

МОК припустив повне скасування Олімпіади у Токіо - про що йдеться

Джерело:  online.ua

У Міжнародному олімпійському комітеті наголосили, що постійно відтерміновувати проведення Ігор у Токіо неможливо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю BBC з президентом організації Томасом Бахом.

За його словами, неможливо буде провести Олімпіаду 2022 року, якщо заходи зірвуться влітку 2021-го, на який її перенесли через епідемію коронавірусу.

Бах додав, що повністю розуміє неможливість подальшого відкладення літніх Ігор. Він також звернув увагу на відсутність резервного плану щодо подальшого перенесення у місцевих організаторів.

"Ви не можете назавжди працевлаштувати від 3000 до 5000 людей в оргкомітеті. Не можна, щоб спортсмени опинилися в невизначеності", - пояснив президент МОК.

Бах нагадав, що Олімпіаду попередньо перенесли на період з 23 липня до 8 серпня 2021 року. Він назвав організаційну роботу важким викликом, але водночас цікавою та унікальною.

Нагадаємо, першим повне скасування Ігор у японській столиці припустив керівник організаційного комітету Токіо-2020 Йосіро Морі. Він підкреслив, якщо пандемію COVID-19 не подолають до літа 2021 року, заходи необхідно буде скасувати зовсім.

Глобальна епідемія коронавірусу паралізувала весь професійний спорт на планеті. Лише низка окремих країн станом на середину травня проводить змагання в окремих напрямках. Наприклад, у Німеччині відновили матчі Бундесліги — але з жорсткими обмеженнями.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній прем’єр-міністр Японії наголосив, що ризики на тлі пандемії коронавірусу залишилися. За його словами, пізніше згаданого періоду Олімпіаду в Токіо провести неможливо. Під час інтерв’ю Морі поставили питання про ймовірність подальшого відкладення, на період після 2021 року. Утім, він зауважив, що організатори працюватимуть над проведенням Ігор 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?