Україна отримала масштабну допомогу з США
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна отримала масштабну допомогу з США

Україна отримала масштабну допомогу з США
Джерело:  online.ua

З США прийшли чудові новини - американська влада вирішила надати додаткову допомогу Україні для боротьби з коронавірусом. Вже переведено мільйон доларів, які підуть на закупівлю медичного обладнання та матеріалів. Ця допомога була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу американського посольства в Україні.

У посольстві США відзначили, що виділений мільйон доларів став частиною масштабної допомоги для України, спрямованої на боротьбу з коронавірусос. Всього американський уряд вирішив виділити офіційному Києву 15,5 млн доларів - фінансування допоможе пом'якшити вторинні наслідки, такі як втрата засобів до існування і нестача громадських послуг для найбільш вразливих верств населення, включаючи громади, на які вплинув конфлікт на сході України. Всього ж країнам світу США готові направити 900 млн доларів на боротьбу з пандемією.

"Ці кошти допоможуть врятувати життя людей шляхом розширення заходів по освіті в сфері громадського здоров'я, забезпечення захисту медичних працівників, зміцнення лабораторної мережі, вдосконалення систем епідеміологічного нагляду і розвитку потенціалу для швидкого реагування на спалахи інфекційних хвороб в більш ніж 120 країнах різних регіонів світу", - йдеться в повідомленні.

У посольстві нагадали, що загальна вартість допомоги, яку США надали Україні за останні 20 років, становить понад 5 млрд дол.

Важливо нагадати, що крім США, Україні боротися з коронавірусом допомагає і Всесвітній банк. Офіційний Київ уклав нову угоду з його представниками, в рамках якого українська сторона отримає суму в 135 мільйонів доларів США. Частину з цих коштів мають намір витратити безпосередньо на заходи, які підвищать безпеку українців і зроблять внесок у боротьбу проти COVID-19, а інша частина коштів буде використана на закупівлю сучасного обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги та посилення спроможності лікарень надавати якісну допомогу при інсультах в регіонах України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ЄС прийняли рішення виділити Україні 1,2 млрд євро, щоб допомогти українцям впоратися з наслідками пандемії коронавіруса і світової кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?