В Україні розширили призов до армії - глава Міноборони вже підписав наказ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні розширили призов до армії - глава Міноборони вже підписав наказ

Джерело:  online.ua

Міноборони вирішило розширити призов до армії. У червні-липні 2020 року на строкову службу призвуть 500 офіцерів запасу. Вже з 2 липня вони пройдуть тримісячні спецкурси підвищення кваліфікації, а після будуть спрямовані на посади у військові частини Збройних сил України. Відповідний наказ вже підписав міністр оборони України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Генштабу.

"Відповідно до наказу, за 16 військово-обліковими спеціальностями підлягають призову 500 офіцерів запасу у віці до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту не нижче бакалавра та не проходили військову службу", - уточнили в Генштабі.

Відзначається, що до участі в Операції об'єднаних сил на Донбасі офіцери запасу залучатися не будуть. Вони можуть піти служити в ООС тільки добровільно за умови укладення контракту. При цьому на офіцерів, які будуть призвані в армію, буде поширюватися весь пакет соціальних пільг і гарантій військовослужбовців за контрактом. Також за ними зберігаються місце роботи, посада та середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування і форми власності, де вони працювали до призову в армію.

"Метою призову офіцерів є набуття ними практичних навичок і умінь для збройного захисту Вітчизни, накопичення військово-навченого ресурсу в запасі після їх звільнення, підвищення рівня укомплектованості Збройних Сил України офіцерським складом", - пояснили у відомстві.

Відомо, що про призов в армію офіцерів в запасі повідомлять військові комісаріати, де вони стоять на обліку. Після проходження медогляду офіцери пройдуть атестаційні комісії у військкоматах. Якщо офіцер буде відповідати умовам для проходження служби за станом здоров'я і не мати відстрочок, то його призвуть до армії строком на 18 місяців.

Також в Україні в 2020 році заплановані масштабні військові збори резервістів і військовозобов'язаних. До навчань залучать 28 тисяч осіб. Терміни заходів поки не встановлені - збори призупинили на період карантину. З початку 2020 року до оголошення карантину в Україні вже пройшли підготовку понад 2 тисячі осіб, з яких понад 1,7 тисяч - резервісти оперативного резерву першої черги, і 359 чоловік - резервісти оперативного резерву другої черги і військовозобов'язані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні введуть новий вид військової служби. Він передбачає призов на строкову військову службу резервістів терміном на 6 місяців без оголошення мобілізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?