Європа повинна готуватися - експерти озвучили нове тривожне попередження
Категорія
Світ
Дата публікації

Європа повинна готуватися - експерти озвучили нове тривожне попередження

Джерело:  online.ua

Очільник Європейського центру з профілактики та контролю захворювань Андреа Аммон виступила з доволі неочікуваною заявою - вона зазначила, що вважає неминучою другу хвилю епідемії коронавірусу у Європі. За її словами, питання лише в тому, коли вона буде і наскільки великою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання The Guardian.

"Питання в тому, коли вона буде і наскільки великою, ось у чому питання, на мій погляд", - заявила Андреа Аммон.

За її словами, нинішня пандемія ще не закінчилася, хоча влада багатьох держав вже послабила карантинні обмеження.

"Якщо подивитися на характеристики вірусу, подивитися на те, що зараз відбувається в різних країнах з точки зору імунітету населення - а показники не такі вже й вражаючі, від 2% до 14%, що залишає від 85% до 90% населення вразливим… Вірус навколо нас і поширюється набагато більше, ніж в січні і лютому. Я не хочу малювати картину кінця світу, але я думаю, що ми повинні бути реалістичними. Що зараз не час повністю розслаблятися", - зазначила Андреа Аммон.

Окрім того, вона зепевняє, що друга хвиля не буде неминуче катастрофічною, якщо люди дотримуватимуться правил і дистанції.

Що важливо розуміти, станом на ранок 21 травня в ЄС (Великій Британії, Норвегії, Ліхтенштейні та Ісландії)від коронавірусу померли 158 134 людини. Велика Британія має найвищий рівень смертності в Європі - 35 341, за нею йдуть Італія (32 169) та Франція (28 022).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що пандемія коронавірусу завдала потрійного удару  по глобальному людському розвитку та вкрай негативно вплинула одночасно на охорону здоров’я, освіту і доходи людей у всьому світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?