Ми готові - бойовики "ЛНР" висунули новий нахабний ультиматум Зеленському
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми готові - бойовики "ЛНР" висунули новий нахабний ультиматум Зеленському

Ми готові - бойовики "ЛНР" висунули новий нахабний ультиматум Зеленському
Джерело:  online.ua

Проросійські бойовики продовжують неправдиво та безпідставно звинувачувати Україну в нібито обстрілі об'єктів інфраструктур, розташованих на окупованому Донбасі. Вони пригрозили українській владі потужним наступом, для чого вже призвели в повну бойову готовність всі свої сили. З новим ультиматумом до офіційного Києва звернувся представник "керівництва" так званої "ЛНР" Родіон Мірошник, який представляє бойовиків в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи по Донбасу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Ми готові до адекватної відповіді, це будуть несловесні провокації. Всі збройні підрозділи приведені в бойову готовність, підтягнуті до найбільш активно діючим ділянкам. Тому ми готові застосувати у відповідь на дії України свої збройні сили, тому що, як правило, ми тільки стримувалися: тільки обстріли у відповідь, тільки придушення точок з артилерійського вогню, з мінометного вогню. Зараз ми готові до більш адекватних дій, до більш широкого застосування сил, які ми маємо ", - пригрозив Мірошник.

З аналогічними погрозами до влади України раніше звертався і "глава ЛНР" Леонід Пасічник. Він пообіцяв українському лідеру Володимиру Зеленському "відсунути лінію розмежування" в разі продовження з боку ЗСУ "обстрілів".

У штабі ООС все неправдивві звинувачення бойовиків спростовують. З метою обговорення ситуації, що склалася, українська сторона ініціює проведення в невідкладному порядку консультацій робочої групи з питань безпеки ТКГ в режимі відеоконференції. Українська влада також вже звернулася до спеціального представника голови ОБСЄ в ТКГ Хайді Грау з проханням проінформувати представника делегації РФ Бориса Гризлова про цю ініціативу. В офіційному Києві підкреслюють, що інформація про нібито обстрілі не відповідає дійсності, вона носить провокаційний характер і є абсолютно безпідставною. Це звернення вже підписав глава української делегації в ТКГ Леонід Кучма - його направили в ОБСЄ.

Важливо відзначити, що поки проросійські бойовики і представники незаконних збройних формувань РФ на окупованому Донбасі безпідставно звинувачують ЗСУ в обстрілах, окупанти продовжують обстрілювати позиції українських захисників на Донбасі. Тільки за сьогоднішній день, 21 травня, бойовики здійснили прицільні обстріли, в тому числі із заборонених 120-мм мінометів і гранатометів, в результаті яких загинув мужній український боєць і ще п'ятеро отримали бойові поранення. При цьому за попередню добу противник 18 разів відкривав вогонь по позиціях ООС. Під ворожий вогонь потрапили захисники Павлопіля, Кам'янки, Старогнатівки, Богданівки, Красногоровки, Мар'їнки, Шумів, Новоолександрівки, Південного та Кримського. Бойовики випустили по ним десятки мін, а також з настанням темряви задіяли снайперську зброю.

5ec678aadd109

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики висунули Зеленському новий ультиматум- вони вимагають, щоб офіційний Київ сіл з ними за стіл переговорів і враховувати їх позицію при вирішенні важливих питань по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?