На YouTube встановили жорсткі правила для відео про коронавірус - що варто знати
Категорія
Технології
Дата публікації

На YouTube встановили жорсткі правила для відео про коронавірус - що варто знати

Джерело:  online.ua

Компанія Google оприлюднила нові правила поширення відеороликів на YouTube, які торкаються теми коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Google.support.

Перш за все йдеться про неправдиву та неперевірену інформацію.

"Контент із неправдивою медичною інформацією, що суперечить офіційним відомостям про COVID-19, які поширює Всесвітня організація охорони здоров'я та місцеві органи охорони здоров'я, заборонено на YouTube", - підкреслили у компанії.

Адміністрація відеохостингу заборонила наступний контент:

  • неправдиві дані про поширення коронавірусу, лікування, профілактику, діагностику;

  • заперечення існування COVID-19 чи смертей від нього;

  • просування саморобних ліків, молитов чи обрядів замість звертання по медичну допомогу;

  • інформація про нібито існуючу вакцину проти коронавірусу чи ліків, які нібито допомагають;

  • відкриті заклики не звертатися до лікарів;

  • заперечення щодо заразності COVID-19 чи просування ідей про нібито гарантований імунітет до інфекції у певних категорій людей;

  • заперечення ефективності вказівок експертів ВООЗ чи органів охорони здоров'я у різних країнах — йдеться про дистанціювання чи ізоляцію зокрема.

У Google пояснили, що такий контент адміністрація видалятиме з відповідним інформуванням електронним листом. Після трьох таких попереджень канал заблокують.

Нагадаємо, нещодавно коронавірус COVID-19 перевищив позначку у 5 мільйонів випадків по всій планеті.

Як повідомляв ONLINE.UA, найвідоміший відеохостинг YouTube неочікувано для всіх видалив акаунт одного з російських телеканалів "Крим 24", а також двох інформагентств Anna News і News-Front, які заточені на поширення дезінформації та найрізноманітніших фейків. Згідно з попередніми даними, канали путінських пропагандистів видалено через систематичні порушення правил сервісу та умов використання відеохостингу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?