Ціла країна може зникнути - в ООН б'ють на сполох через коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Ціла країна може зникнути - в ООН б'ють на сполох через коронавірус

Ціла країна може зникнути - в ООН б'ють на сполох через коронавірус
Джерело:  online.ua

Через пандемію коронавіруса ціла країна може зникнути з лиця землі. Йдеться про населення Ємену, яке може бути повністю знищено інфекцією. Ситуацію ускладнює ще й громадянська війна, яка йде в Ємені впродовж довгих років. Глава представництва Управління верховного комісара ООН у справах біженців Жан-Ніколь Бозе зазначив, що в цій країні виникла велика катастрофа, тому що у людей дуже низький імунітет, діти не пройшли вакцинацію, в країні не вистачає медикаментів і тестів, половина медичних установ країни не функціонують і майже чверть районів Ємену не мають лікарів. Про це представник ООН заявив в інтерв'ю Sky News, передає ONLINE.UА.

"Коронавірус може остаточно знищити Ємен, стерти його з лиця землі. Місцевим органам охорони здоров'я дуже складно, незважаючи на всі їхні зусилля щодо відстежування поширення коронавіруса", - заявив Бозе.

Він підкреслив, що число важких хворих з підозрою на коронавірус в країні стрімко зростає. І це відбувається на тлі гострої нестачі в державі медикаментів, обладнання та самих медиків. З урахуванням того, що тестів на визначення коронавіруса в Ємені також немає, точного числа заражених і померлих від коронавіруса ніхто не знає.

"Ще до появи в світі коронавіруса, в країні вирували лихоманка денге, малярія і холера, які послабили імунітет населення країни. Економічний стан держави катастрофічний, 80% населення потребують гуманітарної допомоги, але пандемія привела до того, що фінансування Ємену різко скоротилося", - визнав катастрофічною ситуацію в Ємені представник ООН.

Бозе нагадав, що населення Ємену становить 24 млн осіб, але лише 15-20% з цих людей мають гроші на прожиття - інші ледь виживають через брак грошей.

"Ми знаємо, що імунітет серед населення дуже низький. Ми говоримо тут про людей, які, можливо, їдять один раз в день. Ми говоримо про дітей, які не були щеплені. Ми говоримо про людей, які залишили свої будинки, тому що вони були обстріляні або розбомблені і тому вони не мають засобів до існування ", - підкреслив представник ООН.

Нагадаємо, на сьогоднішній день в світі захворіли коронавірусом понад 5 млн осіб. На першому місці по захворюваності знаходяться США - там число хворих наближається до 1,6 млн осіб. На другому місці Росія - в цій країні зафіксовано майже 320 тисяч випадків зараження.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що кількість хворих коронавірусом в Україні 21 травня різко зросла до 19706  - за останню добу підтверджені 476 випадків зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?