ФБР США накинулося із звинуваченнями на Apple - що сталося
Категорія
Технології
Дата публікації

ФБР США накинулося із звинуваченнями на Apple - що сталося

ФБР США  накинулося із звинуваченнями на Apple - що сталося
Джерело:  online.ua

В США спалахнув новий гучний скандал - після декількох місяців безуспішних спроб Федеральному бюро розслідувань США вдалося зламати iPhone стажера ВПС Саудівської Аравії Мохаммеда Саїда аль-Шамрані, якого звинувачують у вбивстві 3 людей на базі ВМС США в грудні 2019 року. ФБР нарешті змогло отримати доступ щонайменше до одного зі смартфонів саудівця – йому належали iPhone 7 і iPhone 5. Директор бюро Крістофер Рей поскаржився на те, що ФБР не отримало жодної допомоги від компанії Apple, однак не захотів пояснити, яким чином його людям вдалося зламати пристрій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New Yourk Times.

Очільник ФБР зазначає, що згідно з останніми даними, атака на базу Пенсакола в грудні була "жорстокою спланованою акцією, яка готувалася протягом декількох років".

"Дешифрування даних з iPhone терориста стало новим витком у боротьбі між Міністерством юстиції США та Apple. Техногігант ще у 2014 році відмовився допомагати правоохоронним органам отримувати доступ до даних на своїх пристроях і посилив шифрування", - сказано в повідомленні видання.

Apple вирішила доволі лаконічно відповісти на звинувачення ФБР. Там заявили, що конфіденційність даних є одним з невід'ємних прав людини, а розробка методики, що дозволяє правоохоронцям отримувати інформацію зі смартфонів, може стати прецедентом, в результаті якого хакери й уряди інших країн змогли б використовувати цей інструмент Apple у власних цілях. У ФБР та інших правоохоронних відомствах не втомлюються звинувачувати корпорацію в тому, що вона постійно покриває злочинців та терористів.

"Помилкові заяви про нашу компанію є виправданням для ослаблення шифрування та інших заходів безпеки, які захищають мільйони користувачів і нашу національну безпеку", - заявили в Apple.

Як повідомляв раніше ONLINE.UА, Федеральне бюро розслідувань США веде розслідування проти українського олігарха Ігоря Коломойського стосовно можливих фінансових злочинів, включно з відмиванням коштів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?