Фонд ЮНІСЕФ присоромив українську владу - у чому річ
Категорія
Україна
Дата публікації

Фонд ЮНІСЕФ присоромив українську владу - у чому річ

Джерело:  online.ua

Фонд ЮНІСЕФ присоромити українську владу своїм новим дослідженням, в результаті якого вдалося з'ясувати, скільки українських громадян провели карантин в найбільш некомфортних умовах. За словами експертів, нерівність житлових умов робить певні групи населення особливо уразливими під час загальнонаціонального карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт організації.

Згідно з останніми даними ЮНІСЕФ, значна нерівність умов проживання (наявність водопроводу, каналізації і гарячого водопостачання) спостерігається між 10% найбагатших і 10% найбідніших. Окрім того, нерівність житлових умов особливо помітна в розрізі місто - село. Так, 67,5% жителів великих міст відзначили наявність гарячого водопостачання, в сільській місцевості таких виявилося лише 19,2%.

"Також 33,4% сімей з дітьми в сільській місцевості вказали на відсутність в домогосподарстві водопроводу у зв'язку з нестачею коштів, 35,1% не мають ванни або душової кімнати всередині житла, а 43,8% - туалету всередині житла. Серед усіх українських домогосподарств ці показники приблизно вдвічі нижчі. У складних умовах під час карантину виявилися сім'ї з дітьми, особливо сім'ї з трьома і більше дітьми. Серед багатодітних сімей більше половини проживають у квартирах, площа яких не перевищує 40 м2", - наголошують в ЮНІСЕФ.

Фонд звертає увагу української влади на те, що кожна десята дитина в містах страждає від украй недостатньої житлової площі (менше 5 м2 на людину). Особливо вразливими є міські сім'ї з дітьми до шести років: серед цієї категорії 12,2% сімей живуть в умовах, при яких житлова площа не перевищує 5 м2 на людину.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, у Світовому центрі даних "Геоінформатика і сталий розвиток" при КПІ ім. Ігоря Сікорського зробили прогноз щодо того,  наскільки довго коронавірус затримається в Україні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?