Маємо бути обережними: Аваков відповів, скільки ще українцям жити з карантином
Категорія
Україна
Дата публікації

Маємо бути обережними: Аваков відповів, скільки ще українцям жити з карантином

Джерело:  online.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прогнозує, що майбутні тижні для українців пройдуть в умовах карантинних обмежень, які поступово послаблюватимуть. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

За словами топ-посадовця, остаточно епідемію подолають лише за наявності вакцин і протоколів лікування, які гарантуватимуть одужання 99,9% пацієнтів з діагнозом COVID-19.

"Україна виходить із ситуації з коронавірусною інфекцією досить достойно тому, що ми вчасно вжили правильні заходи та ввели карантин. Також треба подякувати тим, хто тримає дисципліну та медикам. З 25 травня будуть подальші послаблення карантину. Ще послаблення будуть з 1 червня, але в цілому декілька місяців ми будемо жити в режимі "м’яких кроків". Поки в нас не буде вакцини, не буде чіткого протоколу лікування, ми маємо бути дуже обережними", - пояснив Аваков.

Очільник МВС додав, пункти пропуску на кордоні з країнами Євросоюзу відкриватимуться поступово. Нещодавно 66 таких об'єктів вже відновили роботу — на межі Польщі, Словаччини, Угорщини, Молдови.

"У нас двосторонні відносини з нашими партнерами і ми дивимося, які там правила і крок за кроком відкриваємо пункти пропуску. Але зараз їхати в Румунію або Польщу може тільки той, хто має паспорт цієї країни або посвідку на проживання. Ми очікуємо, що цей режим зміниться десь у середині липня і ми зможемо відновитися в повному обсязі", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, 21 травня Аваков разом з очільником МОЗ Максимом Степановим відвідав Чернівецьку область через місцеву ситуацію з коронавірусом.

Як повідомляв ONLINE.UA, на Рівненщині вирішили не послабляти найближчим часом карантинні обмеження — причиною став новий антирекорд хворих на COVID-19 за добу. За словами очільника місцевої ОДА Віталія Коваля, пом’якшення відтермінували через підтвердження 66 нових випадків інфекції за останню добу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?