Україна жорстко відповіла на скандальне рішення ЄС щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна жорстко відповіла на скандальне рішення ЄС щодо Криму

Джерело:  Крим.Реалії

Команда російського президента Володимира Путіна вирішила влаштувати нову провокативну акцію проти України в окупованому Криму - окупанти надумали організувати конференцію Радбезу ООН, на якій мають намір розповісти "правду" про об'єктивний стан справ на території півострова. Ця маніпуляція спрямована на те, щоб донести до міжнародної спільноти чергові фейки путінського режиму, спрямовані на виправдання агресивної політики Кремля щодо України і перепереконання світу в законності окупації Криму. Незважаючи на керівні принципи, деякі країни ЄС вирішили прийняти участь в організованій Росією відеоконференції. В Україні жорстко відреагували на це скандальне рішення - в МЗС підкреслили, що офіційний Київ не збирається брати участь в цьому фарсі. Про це заявила представниця Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко в ефірі "Крим.Реаліі", передає ONLINE.UA.

"Українська сторона не братиме участі в цьому фарсі. Росія намагається розповісти нібито правду про об'єктивний стан справ на території півострова Крим, але не дивлячись на твердження російської сторони, продовжує блокувати доступ міжнародних моніторингових місій, в тому числі управління Верховного комісара ООН з прав людини. Для того щоб показати правду, напевно, потрібно дати можливість незалежним спостерігачам провести моніторинг і поговорити з людьми, які не спеціально запрошені російською стороною, а тими, хто дійсно бачить реальний стан справ на півострові ", - заявила спікерка українського дипміністерства.

Важливо відзначити, що в МЗС України регулярно нагадують світу і закликають міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію, так як ситуація в окупованому Криму тільки погіршується. Офіційний Київ підкреслює, що всупереч міжнародного гуманітарного права, окупанти продовжують наступ на права людини - вони примусово закликають в російську армію кримчан, що є військовим злочином, позбавляють громадян України права власності на землю в Криму, а всіх незгодних зі своєю політикою незаконно позбавляють свободи.

Нагадаємо, відеоконференцію по Криму напередодні анонсував перший заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський. В ЄС несподівано прийняли рішення взяти участь в пропагандистському заході. Відомо, що двоє дипломатів з країн-членів ЄС зізналися, що представники різних рівнів з 19 країн-членів ЄС, а також делегації Євросоюзу при ООН планують взяти участь в конференції. Тим самим вони порушать керівні принципи блоку щодо контактів з де-факто "владою" анексованого Криму, так як в ЄС неприпустимі "присутність або участь будь-якого рівня в будь-якому заході, метою якого є визнання статусу Криму / Севастополя і фактичної анексії".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна зробила термінову заяву по Криму  після скандального рішення ЄС взяти участь в організованій окупантами конференції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?