Україна готує потужний удар проти Росії - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна готує потужний удар проти Росії - що відомо

Україна готує потужний удар проти Росії - що відомо

Українські дипломати розробили меморандум для Міжнародного трибуналу ООН, який спрямований проти агресивних випадів Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Документ стосується процесу проти Кремля за Конвенцією ООН з морського права. Напередодні, 21 травня, його підписав заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

У меморандумі говориться про російську атаку на три українські кораблі у листопаді 2018 року. Його та супровідні папери зацифрують і передадуть в ООН.

"Сьогодні ми передаємо нашу розгорнуту правову позицію на розгляд міжнародного трибуналу… Факти, зображання, докази і юридична позиція — все тут системно викладено", - пояснив очільник МЗС Дмитро Кулеба.

Дипломат зауважив, що Київ домагається справедливості, а не помсти.

"І ми цієї справедливості будемо добиватися усіма доступними для нас засобами... Росія має відповісти за порушення Конвенції ООН з морського права, за утримання протягом 9 місяців наших моряків і протягом 11 місяців наших кораблів", - додав він.

Видання також послалося на джерела, які заявили про ймовірні результати у справі приблизно за два роки. Йдеться про 2022 рік.

Напередодні російські представники закликали ООН провести термінове засідання, учасниками якого нібито стануть жителі окупованого Криму. Україна розкритикувала таку ініціативу.

Як повідомляв ONLINE.UA, ця маніпуляція спрямована на те, щоб донести до міжнародної спільноти чергові фейки путінського режиму, спрямовані на виправдання агресивної політики Кремля щодо України та переконання світу в законності окупації Криму. Попри керівні принципи, деякі країни ЄС вирішили брати участь в організованій Росією відеоконференції. В Україні жорстко відреагували на це скандальне рішення — в МЗС підкреслили, що офіційний Київ не збирається брати участь в цьому фарсі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?