Зеленський терміново звернувся до Кабміну з невідкладною вимогою - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський терміново звернувся до Кабміну з невідкладною вимогою - що відомо

Зеленський терміново звернувся до Кабміну з невідкладною вимогою - що відомо
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський направив до Кабміну лист на ім'я прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з пропозиціями щодо зміни Податкового кодексу України. Він наполягає на продовженні податкової реформи в країні. Зокрема, президент просить визначити правила оподаткування контрольованих іноземних компаній і розробити законопроєкт про разове декларування. На підготовку змін Зеленський дав уряду три місяці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

Відомо, що український лідер наполягає на тому, щоб до Верховної Ради внесли законодавчі ініціативи з метою впровадження прозорих і деталізованих механізмів реалізації положень про обмеження, введені для запобігання ухиленню від оподаткування. При цьому Зеленський пропонує зменшити розміри штрафів за окремі незначні податкові правопорушення.

Також Зеленський доручив уряду забезпечити захист даних і інформації, отриманих контролюючими органами з звітності резидентів України за доходами, зокрема, одержаних з джерел за межами України, а також даних, що отримуються від компетентних органів іноземних держав відповідно до закону. Він пропонує ввести кримінальну відповідальність за незаконне розголошення таких даних і інформації.

Уряду також доручено розробити законопроєкт про одноразове декларування та підготувати пропозиції щодо спрощення процедур адміністрування податків і зборів, забезпечення чіткості правил оподаткування, уніфікації і зрозумілості податкової термінології. Відповідний законопроєкт має бути внесений на розгляд Верховної Ради України до кінця 2020 року.

Ці доручення Кабміну Зеленський дав після того, як підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу, які стосуються удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей в податковому законодавстві. Мета закону - впровадження міжнародних стандартів податкового контролю для всіх учасників міжнародної торгівлі та імплементація положень Плану протидії практикам розмивання бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування. Документ, підписаний президентом, також покликаний удосконалити систему адміністрування податків і розширити можливості онлайн-сервісів для платників. Платник, який подає звітність в електронному вигляді або пройшов електронну ідентифікацію олнайн в електронному кабінеті, зможе подати заяву про бажання отримувати документи від податкових органів в електронному вигляді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський нарешті підписав доленосний для України закон про банки. Після підписання антіколомойского закону в МВФ мгновено повідомили, що нова кредитна програма для України вже узгоджена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?