План по Криму з тріском провалився - у ЄС потужно поставили Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

План по Криму з тріском провалився - у ЄС потужно поставили Путіна на місце

Джерело:  Крим.Реалії

Команді російського президента Володимира Путіна знову не вдалося реалізувати черговий маніпулятивний план по "легалізації" окупації Криму. Посли ЄС при ООН, які погодилися взяти участь у відеоконференції окупантів, не виправдали надії Москви. Замість того, щоб привітати "досягнення" Росії в українському Криму, дипломати різко засудили незаконні дії Кремля. Вони поставили Путіна на місце і нагадали, що підтримують територіальну цілісність України і ніколи не визнають анексію Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Крим.Реаліі".

Відомо, що засудили дії Путіна в окупованому Криму, зокрема, посли Франції, Бельгії і постійний представник Євросоюзу, які напередодні несподівано для всіх вирішили взяти участь в пропагандистському заході, на якому окупанти хотіли розповісти "правду" про ситуацію в Криму, щоб переконати світ в законності анексії української території. Це рішення викликало великий резонанс в суспільстві, так як участь представників ЄС в будь-якому заході окупантів суперечить керівним принципам блоку. Але як виявилося, це рішення посли ЄС прийняли для того, щоб в черговий раз нагадати Росії тверду позицію з українського Криму і засудити Москву за агресивні і незаконні дії.

"Анексія Криму порушує міжнародне законодавство, зокрема, Будапештський меморандум, згідно з яким потрібно поважати територіальну цілісність України. Я радий, що сьогоднішні спікери поділилися враженнями, але я був вражений доповіддю 6 березня, коли представник Верховного комісара ООН розповіла про порушення прав людини: тортури , викрадення, незаконні затримання. Франція ніколи не визнає анексію Криму ", - заявив представник Франції в ООН Ніколя де Рів'єр, який підкреслив, що Париж стурбований мілітаризацією анексованого Криму.

Постійний представник Бельгії в ООН Марк Пекстен в свою чергу закликав Росію виконувати резолюції ООН. Він закликав Росію негайно звільнити всіх політичних в'язнів, яких окупанти позбавляють волі за незгоду з путінської політикою.

"Те, що ми чули на засіданні 6 березня і що ми чуємо сьогодні, - це велика різниця. Бельгія вважає Крим і Севастополь незаконно анексованими. Ми закликаємо Росію дотримуватися міжнародного права. Ми стурбовані переслідуванням журналістів і правозахисників. Ми закликаємо Росію звільнити всіх політичних в'язнів ", - зазначив Марк Пекстен.

Постійний представник Євросоюзу нагадав Росії, що ООН не визнала і не визнає псевдореферендум, проведений в Криму в березні 2014 року. Дипломат також засудив Росію за будівництво Керченського моста без згоди України і незаконні перевірки під час проходу Керченської протоки, так як все це несе негативні наслідки для портів України і міжнародного судноплавства.

Нагадаємо, відеоконференція при ООН, яку організувала Росія, відбулася напередодні ввечері. У ній несподівано взяли участь кілька представників ЄС. Як з'ясувалося, дипломати вирішили використовувати навіть цю маніпулятивну ініціативу окупантів, щоб в черговий раз підтримати Україну і закликати Росію повернути окупований Крим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна не стала підтримувати фарс окупантів по Криму і не брала участь у відеоконференції при ООН, на якій російська влада вирішила розповісти "правду" про ситуацію на півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?