Війну ніхто не відміняв - Лукашенко прийняв неочікуване рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Війну ніхто не відміняв - Лукашенко прийняв неочікуване рішення

Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко раптово почав готуватися до війни. Він анонсував виробництво ракет в Білорусі, так як, за його словами, навіть під час пандемії коронавіруса війну ніхто не відміняв. Лукашенко запевнив, що ніякі держави Білорусь не має наміру захоплювати, але гідно зможе відповісти на військову агресію будь-якого супротивника. Про стратегічне завдання Білорусі Лукашенко розповів 22 травня до час ознайомлення з військовими розробками країни, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу білоруського лідера.

"Мова сьогодні піде про виробництво ракетного озброєння. Добре було б, якби всі держави взяли і скасували війни. Але поки що ніхто не скасовує війни, незважаючи на епідемії, пандемії, істерії. Війну ніхто не відміняв. І, на жаль, до неї доводиться готуватися в мирний час. Нікуди не дінешся. Якщо не будеш готуватися зараз, то будеш пожинати гіркі плоди потім", - заявив Лукашенко.

Президент Білорусі додав, що зараз у країни немає зайвих грошей на виробництво високоточного озброєння, але "діватися нікуди" і доводитися виділяти кошти, щоб була можливість відстояти свою незалежність.

"Як би це ні було дорого. А це дуже дорого, особливо в цей час. Грошей зайвих немає ні у кого, крім тих, хто їх друкує (це перекладається на весь світ, і на нас у тому числі). Тому зайвих грошей немає , проте доводиться витрачатися і на оборону ", - підкреслив Лукашенко.

При цьому Білорусь, за словами Лукашенка, не буде замахуватися на балістичні ракети, а буде орієнтуватися на зброю, яка їй під силу. Він додав, що не скидає з рахунків стрілецьку зброю, бронетанкову техніку, засоби ППО.

"Нам потрібна своя ракета. Ми не можемо створювати зброю, через яку ми будемо залежати від інших країн. Ніхто нам цю зброю просто так не дасть. Це нам ще пощастило домовитися з китайцями, їм треба поклонятися за це. Але далі залежності цієї бути не має ", - підсумував Лукашенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко пригрозив НАТО відповіддю, якщо біля кордонів Білорусі військові будуть брязкати зброєю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?