Ситуація критична - у МОЗ попередили українців про небезпеку
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація критична - у МОЗ попередили українців про небезпеку

Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов виступив із попередженням щодо ймовірних епідемій інших інфекційних захворювань на тлі поширення коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг 22 травня.

За словами топ посадовця, йдеться перш за все про кір, краснуху, паротит. Занепокоєння ґрунтується на даних імунізації у регіонах.

"МОЗ отримало дані за перший квартал 2020 року щодо показників родинної імунізації й нас занепокоїла ситуація. Виходячи з цих показників, у першому кварталі ми бачимо зниження показників родинної імунізації загалом на 5%. Щодо ситуації імунізації на кір, краснуху та паротит, то на наше переконання, вона є критичною – зниження на 20%", - пояснив Степанов.

Міністр додав, 22 травня від імені відомства до усіх очільників обласних державних адміністрацій спрямують листи із закликом до налагодження процесу вакцинації відповідно до чинних календарів.

Нагадаємо, станом на ранок 22 травня в Україні підтвердили вже 20 148 випадків нового коронавірусу COVID-19. З цього дня країна переходить у режим адаптивного карантину — окремі області, у яких є поліпшення епідемічної ситуації, можуть послаблювати обмеження.

Зокрема, передбачається дозвіл на відновлення руху громадського транспорту й навіть метрополітенів. Утім, готовність суб'єктів визначають особливими показниками, розробленими у часи епідемії.

Як повідомляв ONLINE.UA, за офіційними даними, 11 українських регіонів не відповідають показникам, встановленим для послаблень. Розроблені три головні умови для наступних етапів виходу: показник захворюваності, завантаженість ліжок у лікарнях, кількість тестувань. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?