Бойовики "ДНР" шокували новим рішенням щодо українців на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики "ДНР" шокували новим рішенням щодо українців на Донбасі

Джерело:  online.ua

Бойовики так званої "ДНР" влаштували новий терор українцям, які проживають на Донбасі. Людей в примусовому порядку зобов'язали отримати ніким не визнані "паспорта ДНР", щоб "ідентифікуватися" - без них люди не зможуть влаштуватися на роботу, отримувати допомогу і навіть претендувати на навчання. Шокуючий указ, яким бойовики в черговий раз вирішили ускладнити життя українцям, вже підписав ватажок "ДНР" Денис Пушилін, передає ONLINE.UA з посиланням на підконтрольні окупантам ресурси.

В "указі" Пушиліна йдеться про те, що всі громадяни України, які отримали український паспорт після 7 квітня 2014 року і проживають на території ОРДО, повинні оформити "паспорт ДНР". З нього випливає, що без цього "папірця" люди не зможуть отримати "адресну довідку", яку бойовики видавали тим, у кого закінчився термін дії українського паспорта або документ був загублений. Ці "довідки" і раніше видавали людям, але з 31 липня 2020 року їх зможуть отримати тільки ті, хто має або хоча б подав документи на "паспорт ДНР". Таким чином, тим українцям, які хто живуть в "ДНР", але не хотіли мати місцевого "паспорта", доведеться його отримати, так як іншого способу зберегти законний документ, що посвідчує особу (паспорт України), немає.

Важливо відзначити, що "адресні довідки" бойовики видають українцям давно. Наприклад, якщо людина не змогла або не захотіла виїхати на підконтрольну Україні територію, щоб вклеїти фотографію в законний паспорт в 25 або 45 років - по факту, документ без цих фото втрачає силу, але окупанти "продовжили" його легальність. Відповідно українці могли користуватися простроченими паспортами, але тільки з "адресною довідкою". Така сама ситуація і з тими, хто втратив український документ і не має можливості його відновити.

Додамо, "адресна довідка" - це навіть не документ, вона не має ніякої сили на підконтрольній Україні. Бойовики видавали їх кому-завгодно на будь-який термін. Але тепер українці зможуть користуватися своїми законними паспортами тільки за умови "ідентифікації".

Нагадаємо, поряд з бойовиками і Росія масово роздає свої паспорти жителям Донбасу. Путін остаточно спростив прийом в російське громадянство не тільки українцям з ОРДЛО, але і тим, хто проживає на територіях, підконтрольних Києву.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, скільки паспортів видала РФ українцям у 2020 році- цифра шокуюча.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?