Відбувається транспортний колапс: Кличко виступив із терміновим закликом
Категорія
Україна
Дата публікації

Відбувається транспортний колапс: Кличко виступив із терміновим закликом

Джерело:  online.ua

Мер столиці Віталій Кличко заявив, що звернувся до Кабінету міністрів із закликом про початок нових послаблень у Києві — відновлення роботи громадського транспорту з 23 травня та метро з 25-го. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на КМДА.

За словами очільника міста, столиця не відповідає лише одному з трьох критеріїв, необхідних для послаблень.

"Із 23 травня столиця планувала розпочати наступний етап послаблення обмежень. Підкреслю: із дотриманням усіх норм та регламентів! Сьогодні Міністерство охорони здоров’я заявило, що Київ і ще 11 регіонів не відповідають критеріям послаблення другого етапу обмежень. Підкреслю з трьох критеріїв столиця не відповідає тільки одному. Кількості хворих на 100 тисяч мешканців міста. Визначена норма – 12 хворих. У Києві зараз, за даними за останній тиждень, – 15 хворих на 100 тисяч людей", - пояснив Кличко.

Політик додав, у Києві проводять 44 тести на 100 тисяч населення (необхідна норма - 12), а ліжка у стаціонарах не заповнені понад 50%. окрім того, місто продемонструвало нормальний рівень захворюваності протягом останніх 6 діб.

"Тому я звертаюся до уряду з наступним. Дозволити Києву розпочати другий етап послаблень. Але не всіх. А тих, що критично необхідні місту і бізнесу. Зокрема: відновити роботу наземного громадського транспорту та торгових закладів до 1 тисячі квадратних метрів – з 23 травня. І не відкривати поки дитячі і спортивні майданчики. Метро відкрити, як і планували, 25 травня. Бо в місті відбувається транспортний колапс", - додав він.

Кличко резюмував, що Київ чекатиме на реакцію уряду. У суботу, 23 травня, проведуть засідання комісії надзвичайних ситуацій та ухвалять остаточне рішення.

Як повідомляв ONLINE.UA, з п’ятниці, 22 травня, в Україні починається новий етап послаблень карантину, однак він торкнеться на всіх областей — це пов’язано з місцевою епідемічною ситуацією. Серед суб'єктів, які не досягли певних показників — Київ та 11 регіонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?