Було багато розмов: Разумков зізнався, чи хоче балотуватись у мери Києва
Категорія
Політика
Дата публікації

Було багато розмов: Разумков зізнався, чи хоче балотуватись у мери Києва

Було багато розмов: Разумков зізнався, чи хоче балотуватись у мери Києва
Джерело:  24 канал

У жовтні українська влада планує організувати місцеві вибори. Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков відповів, чи балотуватиметься у мери Києва. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За словами політика, він не планує брати участь у виборах від партії "Слуга народу". Він нібито має ще роботу на посаді, яку обіймає, вона йому цікава.

"Я планую далі працювати у цьому напрямку. Було багато розмов, і Telegram-канали про це писали. У мери Києва я точно балотуватись не буду, 100%. Думаю, що у мене тут ще є робота, якою треба займатися", - пояснив Разумков.

Він також спростував інформацію про плани створення власної політичної сили після того, як звершить роботу у парламенті.

"Сьогодні держава живе в таких умовах, що не до розмов про якісь політичні амбіції", – додав спікер.

Слід зауважити, що обговорення посади мера Києва у контексті місцевих виборів — одне з найбільш гарячих. Після проведення тріумфальних президентської та парламентської кампаній команда президента Володимира Зеленського просувала ідеї перезавантаження місцевої влади ще у 2019 році.

Утім, ці ініціативи не реалізували. Водночас восени тривала боротьби між чинним київським мером Віталієм Кличком та іншими політиками, які хотіли б бачити іншу людину на цій посаді.

Зараз окремі медіа — без жодних підтверджень — повідомили про безліч кандидатів на посаду, яка стане вакантною восени. Президент Зеленський напередодні підтвердив, для кандидатів проведуть праймеріз. Участь у ньому нібито братимуть нардепи Олександр Ткаченко й Микола Тищенко. Саме першого з них "сватали" у київські мери минулої осени.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, що команда українського лідера Володимира Зеленського не планує змінювати період проведення загальних місцевих виборів — голосування проведуть 25 жовтня цього року. 19 травня очільник президентської фракції Давид Арахамія виступив із ще однією гучною заявою — він наголосив, що заплановані на кінець жовтня місцеві вибори перенести та зупинити неможливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?