Церкви ввели нові правила - як тепер проводитимуть служби і причастя
Категорія
Україна
Дата публікації

Церкви ввели нові правила - як тепер проводитимуть служби і причастя

Церкви ввели нові правила - як тепер проводитимуть служби і причастя
Джерело:  online.ua

Українські церкви з 22 травня послаблюють карантин і частково відновлюють служби в храмах за участю вірян. Але відвідувати храми тепер можна тільки за новими правилами. У ПЦУ пояснили українцям, що відвідувати церкви можна тільки в масках, а якщо храм заповнений людьми, то не заходити до нього, а залишитися на вулиці, де будуть транслювати службу. Як тепер вірні молитимуться і причащатися, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ПЦУ.

"Перед тим, як піти на богослужіння потрібно виміряти температуру. Варто залишитися вдома, якщо ви погано себе почуваєте або маєте ознаки респіраторних захворювань, контактували недавно з хворими. У разі хорошого самопочуття, в храм заходити тільки в масках", - пояснили в ПЦУ.

В церкви нагадали, що Кабмін дозволив проводити богослужіння тільки за участю не більше однієї людини на 10 квадратних метрів площі храму. Тому в ПЦУ закликали всіх віруючих "керуватися мудрістю, розважливістю, любов'ю і повагою до своїх ближніх, піклуючись про їхнє здоров'я".

Що стосується причастя, то вони будуть подаватися кожному окремо в руки, але перед цим священик і віряни повинні їх додатково продезінфікувати. Священнослужителі просять українців дотримуватися соціальної дистанцію як всередині, так і на вулиці. При цьому в ПЦУ додали, що онлайн-трансляції богослужінь також триватимуть, тому, як і раніше, можна буде долучиться до них дистанційно.

"Ми раді можливості знову спільно молитися в храмах, хоча онлайн-трансляції богослужінь також триватимуть у нас на сторінках. Тому ви зможете також долучатися до богослужінь дистанційно, поки наша країна остаточно не вийде з карантину. Нехай ослаблення обмежень спонукає нас до ще більшої роботи над поліпшенням ситуації. Будьмо мудрими, відповідальними у всіх своїх вчинках і вдячними Богу за Його милість ", - підсумували в ПЦУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава ПЦУ Єпіфаній поставив жорстку вимогу українській владі  із закликом ввести адаптивний карантин в храмах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?