Верховна Рада підготувала неприємний сюрприз чиновникам - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховна Рада підготувала неприємний сюрприз чиновникам - що відомо

Верховна Рада підготувала неприємний сюрприз чиновникам - що відомо
Джерело:  online.ua

22 травня комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт про нові санкції для чиновників за ігнорування депутатських запитів - штрафи пропонують збільшити з 170 до 8500 гривень. Йдеться про законопроєкт №3354, який вже підтримала ВРУ в першому читанні 13 травня. Про новий неприємний сюрприз для чиновників, який готують народні депутати, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ВРУ.

"Завдяки законопроєкту № 3354 ми можемо зупинити свавілля чиновників. Адже саме депутатський запит допомагає реагувати і вирішувати проблеми громадян. Але якщо чиновник ігнорує його або направляє формальні відписки, як було раніше, не надає необхідної інформації, тоді ні депутат, ні члени Рахункової палати не можуть ефективно виконувати свої функції. Цьому треба покласти край і посилити санкції для таких чиновників ", - пояснили своє рішення нардепи.

Законопроєкт про посилення відповідальності чиновників за ігнорування депутатських запитів передбачає внесення змін до статті 188-19 КУпАП. Якщо Верховна Рада прийме цей закон, то для чиновників будуть введені наступні штрафи:

  • за ігнорування звернення нардепа - 3400-8500 грн;

  • за ігнорування запиту нардепа - 6800-13600 грн;

  • за невиконання вимог Рахункової палати, члена Рахункової палати - 3400-10200 грн;

  • за невиконання посадовою особою вимог нардепа, депутата місцевої ради - 17000-34000 грн;

  • за невиконання посадовою особою вимог комітетів Верховної Ради, тимчасових слідчих комісій ВР - 17000-51000 грн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін підготував неприємний сюрприз чиновникам- уряд вирішив скоротити фінансування на їх зарплати з держбюджету, який зминили для виділення коштів на соціальну допомогу українцям під час пандемії коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?