Може не пережити: Сорос висунув шокуючий прогноз про пандемію COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Може не пережити: Сорос висунув шокуючий прогноз про пандемію COVID-19

Може не пережити: Сорос висунув шокуючий прогноз про пандемію COVID-19
Джерело:  online.ua

Мільярдер та філантроп Джордж Сорос заявив, що наслідки пандемії коронавірусу COVID-19 можуть бути невтішними для Євросоюзу — співдружність може розпастися. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

На думку експерта, офіційному Брюсселю необхідно випустити безстрокові облігації — це допоможе протриматися у кризу найбільш ослабленим країнам.

Сорос також зауважив, що економічні збитки внаслідок пандемії для Європи триватимуть довше, ніж більшість фахівців наразі думає. Вірус швидко розвивається, тож остаточно вакцину розробити вкрай важко.

Мільярдер нагадав, колись безстрокові облігації допомогли навіть Великій Британії вести коаліційні війни проти Наполеона Бонапарта. Наразі вони можуть допомогти сучасному ЄС пережити коронакризу.

"Якщо ЄС не зможе розглянути цей варіант зараз, то він, можливо, не зможе пережити виклики, з якими він у цей час стикається. Це не теоретична можливість, а трагічна реальність", – підкреслив він.

Весь блок може отримати підтримку завдяки облігаціям.

Нагадаємо, станом на 22 травня у світі виявили вже понад 5,1 мільйона випадків нового коронавірусу COVID-19. Більшість європейських держав дотримуються карантинних обмежень та тільки нещодавно почали потроху їх послабляти.

Як повідомляв ONLINE.UA, Франція та Німеччина виступили зі спільною ініціативою створення фонду відновлення для допомоги різним країнам, які постраждали від епідемії коронавірусу COVID-19. За словами президента Еммануеля Макрона та федеральної канцлерки Ангели Меркель, обсяги фонду сягатимуть 500 мільярдів євро. Допомогу отримають найбільш уражені сектори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?