У Харкові відкривають метро - що відомо про дату й час
Категорія
Україна
Дата публікації

У Харкові відкривають метро - що відомо про дату й час

У Харкові відкривають  метро - що відомо про дату й час
Джерело:  online.ua

У Харкові незабаром відновлять роботу метрополітену — відповідно до урядового рішення про перехід до адаптивного карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міського очільника Геннадія Кернеса.

За його словами, йдеться вже про понеділок, 25 травня.

"У зв'язку з послабленням карантину та відповідно до постанови Кабінету міністрів України, харківський метрополітен починає свою роботу о 5:30 ранку 25 травня", - оголосив Кернес.

Він додав, що послаблення — це зовсім не скасування карантинних обмежень. Усіх санітарних правил необхідно дотримуватися усім пасажирам громадського транспорту, зокрема підземки.

Нагадаємо, метро у великих містах України зупинило роботу у середині березня. Тоді ж уряд встановив жорсткий карантинний режим по всій країні.

Цікаво, що Кернес спочатку був проти закриття метро. Президент Володимир Зеленський наголосив, що особисто харківський мер у такому випадку відповідатиме за епідемічний стан міста — лише після підземку закрили.

Закрилися розважальні та гастрономічні заклади, пасажирське сполучення між областями, містами, населеними пунктами також зупинили.

Станом на ранок 22 травня в серед українців кількість інфікованих коронавірусом COVID-19 збільшилася до 20 148. Добове збільшення становить 442.

Водночас на планеті підтвердили вже понад 5,1 мільйона випадків нової інфекції. Кількість загальних летальних досягла 333 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, з п’ятниці, 22 травня, в Україні починається новий етап послаблень карантину, однак він торкнеться на всіх областей — це пов’язано з місцевою епідемічною ситуацією. Згідно з рішенням уряду, вже з понеділка, 25 травня, у містах можуть відновити повністю рух громадського транспорту, зокрема й метрополітенів. На останньому пункті особливо наполягали мери Києва та Харкова напередодні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?