Розслідування вбивства Шеремета офіційно завершено - пояснення адвокатів
Категорія
Україна
Дата публікації

Розслідування вбивства Шеремета офіційно завершено - пояснення адвокатів

Розслідування вбивства Шеремета офіційно завершено - пояснення адвокатів
Джерело:  Укрінформ

Станом на п'ятницю, 22 травня, досудове розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета завершили. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Відомості про закінчення підтвердив адвокат Микола Ореховський, який захищає у суді Яну Дугарь — одну з підозрюваних у справі.

"Так, завершили розслідування... Слідство закінчилось стосовно Яни Дугарь, Кузьменко Юлії та Андрія Антоненка", - пояснив він.

Нещодавно стало відомо, що за рішенням Печерського районного суду Києва засідання щодо клопотання про зміну запобіжного заходу Кузьменко перенесли.

Адвокат Леонід Маслов проінформував, слідство також змінило певні аспекти у підозрі Кузьменко та Антоненка.

Згаданих вище осіб підозрюють у вбивстві журналіста нібито з метою дестабілізації ситуації в Україні. Їх затримали ще у грудні 2019 року, про це звітував особисто міністр закордонних справ Арсен Аваков.

Кузьменко та Антоненка тримають під вартою у СІЗО. Дугарь отримала нічний домашній арешт.

Павло Шеремет загинув рано вранці 20 липня 2016 року. Невідомі замінували автомобіль, яким той користувався у Києві. Транспорт належав співзасновниці видання "Українська правда" Олені Притулі.

Версію правоохоронних органів неодноразово критикували журналісти, активісти й ветерани війни на Донбасі, особисто знайомі з фігурантами справи.

Як повідомляв ONLINE.UA, 20 травня президент країни Володимир Зеленський звернув увагу українців на те, що справа про вбивство журналіста Павла Шеремета не така однозначна, як справа про вбивство активістки Катерини Гандзюк, однак відповідальність за неї несе очільник МВС Арсен Аваков і він повинен з цим обов’язково розібратися. Окрім того, глава держави зізнався, що вважає Авакова "потужним міністром", який зможе усі справи довести до кінця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?