Росія не має права: ЄС знову поставив путінський Кремль на місце
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія не має права: ЄС знову поставив путінський Кремль на місце

Джерело:  Укрінформ

Росія не має права на проведення військового призову на території окупованого Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Згідно із заяви, яку узгодили на 1 268 засіданні Постійної ради ОБСЄ, це грубе порушення Четвертої Женевської конвенції.

"Відповідно до Четвертої Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, стороною якої є Росія, "окупаційна держава не має права примушувати осіб, що перебувають під захистом, служити в її збройних чи допоміжних силах. Таким чином, ця призовна кампанія є порушенням міжнародного гуманітарного законодавства. Російська Федерація пов'язана міжнародним правом і зобов'язана забезпечити захист прав людини на півострові", - говориться у документі.

Офіційний Брюссель виступив із глибоким занепокоєнням щодо обов'язкового призову на службу у російські збройні сили. Він уже торкнувся 21 тисячі людей.

"ЄС не визнає і не визнає незаконну анексію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Європейський Союз продовжує очікувати від Росії припинення усіх порушень міжнародного права на Кримському півострові. Європейський Союз залишається непохитним у своїй підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - підкреслили європейські представники.

Станом на початок квітня кремлівське командування планувало залучити до військової служби цієї весни близько 3,3 тисячі жителів Криму. Більшість їх служитиме на території Росії.

Нагадаємо, анексію Криму не визнала жодна цивілізована держава світу. Півострів знаходиться під російським контролем з лютого-березня 2014 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, команді російського президента Володимира Путіна знову не вдалося реалізувати черговий маніпулятивний план по "легалізації" окупації Криму. Посли ЄС при ООН, які погодилися взяти участь у відеоконференції окупантів, не виправдали надії Москви. Замість того, щоб привітати "досягнення" Росії в українському Криму, дипломати різко засудили незаконні дії Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?