В Україні винесли перший вирок за пропаганду війни на Донбасі - що присудили
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні винесли перший вирок за пропаганду війни на Донбасі - що присудили

Джерело:  online.ua

В Україні покарали першу людину за пропаганду війни на Донбасі - це перший вирок за весь період збройної агресії Росії проти України. Його виніс Донецький суд, який присудив мешканці Покровського три роки в'язниці за поширення у забороненій в Україні соцмережі "ВКонтакте" закликів до розв'язування військового конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Донецької обласної прокуратури.

"Красноармійським районним судом винесено обвинувальний вирок жінці, яка визнана винною за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і вперше за роки збройного конфлікту на сході України - по ст. 436 (пропаганда війни) КК України", - йдеться в повідомленні.

Суд встановив, що протягом двох років, з 2015 року, 28-річна мешканка Покровська поширювала в соціальній мережі "ВКонтакте" текстові записи із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України . Крім того, в 2018 році зловмисниця поширювала через мережу зображення із закликами до розв'язування конфлікту на Донбасі збройним способом.

За ці злочини суд засудив жінку в трьох років і трьох місяців позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік.

Важливо відзначити, що дезінформація, фейки і пропаганда - одна з основнох зброй Кремля у війні проти України. Команда Путіна масово запускає пропагандистські кампанії як серед населення окупованого Донбасу, так і в усьому світі. Втім, Москва активно переписує і історію Другої світової війни на свій лад, як подобається Путіну, а також використовує коронавірус в своїх підступних цілях, щоб підірвати недовіру європейців до політичних інститутів на Заході.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що недавно новою путінською пропагандисткою стала колишня глава МЗС Австрії Карін Кнайсль, яка прославилася танцями на своєму весіллі з президентом Росії. Після позбавлення посади вона вирішила писати колонки для кремлівського мовника Russia Today (RT), який неодноразово ловили на маніпуляціях і поширенні російської пропаганди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?