Київ запускає міський транспорт і метро - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ запускає міський транспорт і метро - що важливо знати

Джерело:  online.ua

У суботу, 23 травня, о 12:00 Київ повністю запускає весь міський транспорт. Але перевезення будуть здійснюватися за новими правилами - маршрутки, тролейбуси і трамваї зможуть перевозити обмежену кількість пасажирів в межах кількості місць для сидіння і тільки при наявності маски. У понеділок, 25 травня, в Києві також почне працювати метро - метрополітен буде працювати в звичайному режимі, але з дотриманням усіх епідемічних норм та регламентів. Відмінні новини киянам повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв на брифінгу 23 травня, передає ONLINE.UA.

"З 12:00 23 травня в столиці почнуть працювати торговельні заклади до тисячі квадратних метрів, в тому числі ті, які працюють в будинках і мають окремі входи. З 12:00 дня відновить в звичайному режимі роботу весь громадський наземний транспорт. З 25 травня , з дотриманням всіх норм і регламентів запрацює метрополітен в звичайному режимі. Також з 25 травня почнуть працювати всі ринки і ярмарки, будуть доступні для використання спортивні, дитячі майданчики в парках, скверах і на прибудинкових територіях ", - повідомив про ослаблення карантину в Києві представник КМДА.

Влада також готує до відкриття з 1 червня дитячі сади і школи для учнів 11 класів, щоб вони могли скласти іспити. Крім того, установи професійної технічної та вищої освіти зароблять для випускників та абітурієнтів. У перший день літа в українській столиці планують відкрити готелі, але без ресторанів, дитячо-юнацькі спортивні школи, спортивні комплекси, фітнес-зали, але без басейнів.

Крім того, з 1 червня в Києві відкриють пляжі і зони відпочинку. З цього ж дня можна буде відвідувати кладовища. Що стосується роботи ТРЦ, то вони поки будуть закриті - по ним рішення приймуть, коли буде дозволяти динаміка захворюваності коронавірусом в столиці.

Важливо додати, що в МОЗ вважають, що Київ не готовий до нового етапу пом'якшення карантину. У відомстві пояснюють, що в українській столиці важливо дотримуватися обмежень, так як инцидентність - кількість нових хворих за останні 7 днів на 100 тисяч населення - перевищує встановлений рівень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Києва звернулася до Кабміну з жорсткою вимогою  дозволити послабити карантин в столиці. Йшлося насамперед про запуск траснпорта, так як в місті відбувається транспортний колапс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?