У Кабміні повідомили приємні новини пенсіонерам
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні повідомили приємні новини пенсіонерам

У Кабміні повідомили приємні новини пенсіонерам
Джерело:  online.ua

Мінсоцполітики розробляє нові соціальні ініціативи, які дозволять підвищити пенсії українцям віком від 75 років. Йдеться про щомісячну надбавку в розмірі близько 500 гривень, на яку можуть претендувати більше мільйона пенсіонерів. Коли затвердять це підвищення пенсій поки невідомо, остаточне рішення повинен прийняти Кабмін. Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебная в ефірі українського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Ми розробили нові соціальні ініціативи ... Для більш ніж одного мільйона пенсіонерів, яким виповнилося 75 років, ми хочемо також встановити щомісячну надбавку до пенсій ... Близько 500 грн", - зазначила Лазебна.

Також Мінсоцполітики готує підвищення пенсій для пенсіонерів з великим стажем роботи - від 40 років, але які сьогодні отримують маленькі пенсії. Крім цього, за словами Лазебної, її міністерство наполягає на затвердженні дати індексації пенсій в законодавстві України, щоб не виникало спекуляцій на цю тему.

Міністерка також повідомила, що в Україні хочуть дозволити достроково виходити на пенсію батькам, які доглядають за дітьми з рідкісними хворобами, і у яких немає достатнього страхового стажу.

При цьому Лазебна визнала, що на сьогоднішній день дефіцит Пенсійного фонду становить 34 млрд грн, а це на 30% більше, ніж на початок року (23 млрд грн).

Важливо додати, що в травні мільйони українців повинні отримати підвищені пенсії у зв'язку з індексацією. За даними Мінсоцполітики, виплати в середньому зростуть на 260 грн для 8,4 млн пенсіонерів. Крім того, в травні підвищені пенсії отримають українці, страховий стаж яких становить 30 років у жінок і 35 років - у чоловіків. Їм підвищили виплати до 2100 грн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що пенсіонери отримають обіцяну тисячу гривень доплати до пенсії у зв'язку з коронавірусним карантином, як тільки Кабмін виділить гроші. ПФУ нарахує кошти автоматично, без звернень пенсіонерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?