США приготували неприємний сюрприз Путіну - в Росії вже відреагували
Категорія
Світ
Дата публікації

США приготували неприємний сюрприз Путіну - в Росії вже відреагували

США приготували неприємний сюрприз Путіну - в Росії вже відреагували
Джерело:  online.ua

Американська влада неодноразово заявляла про те, що не збирається миритися з російською пропагандою і дезінформацією, яку Кремль використовує в корисливих планах президента РФ Володимира Путіна. Щоб припинити свавілля Росії, яка дурить весь світ фейками про коронавірус, США призначили значний грант за викриття дезінформації Москви в сфері охорони здоров'я. Той, хто зможе підготувати звіт про російські кампанії по дезінформації, пов'язаної зі здоров'ям, отримає 250 тисяч доларів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на розміщену інформацію на сайті Держдепу США.

У російському посольстві в США обурені рішенням Вашингтона. Там звинуватили американську владу в деструктивній роботі, яку вона проводить замість того, щоб об'єднатися перед лицем загальної біди - епідемії коронавіруса.

"Подібні гранти розкривають справжні настрої, помисли і образ мислення партнерів з Держдепу. Навіть в період важкої глобальної епідемії, коли ми - і Росія, і США - втрачаємо тисячі громадян, і всі повинні були б згуртуватися, зусилля спрямовуються на пошук зовнішнього ворога. На нього передбачається покласти провину - повністю або частково - за недоробки власної влади", - відреагували в російській дипмісії.

Російські дипломати впевнені, що цей грант був призначений без відома президента Дональда Трампа, який, на їхню думку, підтвердив свою "дружбу" з Росією і готовність співпрацювати в протистоянні пандемії коронавірусу з Москвою в недавній розмові з Путіним. За традицією в команді Путіна звинуватили Вашингтон у "русофобії" і заявили, що краще б ці гроші США направили на допомогу нужденним країнам і на порятунок чиїхось життів.

Важливо нагадати, що нещодавно авторитетні газети The New York Times і Financial Times випустили матеріал про те, що офіційні дані про смертність від COVID-19 в Росії не відповідають реальним. Як з'ясувалося, близько 70% смертей Росія не включає в статистику, так як в заключенні вказують не коронавірус, а основну хворобу людини. У Москві звинуватили газети у втручанні у внутрішні справи РФ і зажадали спростувань, пригрозивши позбавленням акредитації в РФ. Пізніше і в російських ЗМІ опублікували інформацію, що в Росії дійсно маніпулюють статистикою і показують лише частину смертей росіян від коронавіруса, так як влада розпорядилася в висновках смерті ставити будь-які захворювання (рак, інфаркт, хронічна обструктивна хвороба легень), але не коронавірусну інфекцію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НАТО зробили жорстке попередження Путіну через поширення фейків про коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?