Офіційний Київ відповів на погрози бойовиків ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Офіційний Київ відповів на погрози бойовиків ОРДЛО

Джерело:  online.ua

На території окупованого Донбасу проти України воюють два російських армійських корпуси, які, за словами бойовиків ОРДЛО, приведені в підвищену бойову готовність. Офіційний Київ вважає ці погрози бойовиків повною маячнею. Глава делегації України в Тристоронній контактній групі, віце-прем'єр Олексій Резніков назвав ці випади окупантів надуманою і спровокованою історією, яка не відповідає реальності. Він розповів, як окупанти готуються до наступу, яким бойовики погрожують владі України, в ефірі програми "Свобода слова з Савіком Шустером", передає ONLINE.UA.

"Дійсно, два армійські корпуси - перший і другий - Російської Федерації, які перебувають на території тимчасово окупованого Донбасу, приведені в повну бойову готовність. Як це виглядає у них: якщо на території Донецької області вони більш-менш мобілізовані, то на території Луганської області вони ходять на весілля, п'ють горілку, у них звільнювальні. "Все добре". Ось такий у них стан підвищеної бойової готовності. Тому це все маячня ", - пояснив Резніков.

Він підкреслив, що поки окупанти п'ють і гуляють на Донбас воювати проти України приїжджають російські курсанти військових училищ. Йдеться про випускників, які за обстріли по українським захисникам отримують екзаменаційний залік.

"Вони стріляють по українській території, їм ставлять залік, вони повертаються на випуск, приносять там присягу. Те, що вони приїжджають в Україну і вчаться воювати - це факт", - сказав Рєзніков.

Важливо додати, що тільки за минулу добу бойовики на Донбасі 12 разів відкривали вогонь по позиціях ООС. Під потужний мінометний обстріл потрапили захисники Богданівки і Верхньоторецького. Під ворожі постріли ВОГ-17 потрапили бійці ЗСУ поблизу Старогнатівці, а українським військовим з Новолуганського, Луганського, Чермалика, Водяного, Пєсков довелося оборонятися від вогню противника з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. В результаті провокаційних обстрілів поранення отримав один український військовий, але бійці ЗСУ помстилися за нього - загарбники отримали адекватну відповідь від українських воїнів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського поставили жорстку умову Путіну по Донбасу. Офіційний Київ нагадав Москві, що потрібно до серпня звільнити ОРДЛО від бандформувань і російських військових, щоб Київ міг провести вибори в жовтні згідно з формулою Штанмайєром, на імплементації якої наполягає Кремль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?