В Україні відкривають дитячі садки - що важливо знати про нові умови їх роботи
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні відкривають дитячі садки - що важливо знати про нові умови їх роботи

Джерело:  online.ua

У понеділок, 25 травня, в Україні відкривають дитячі садки, правда, тільки в тих областях, які вже перейшли до другого етапу ослаблення карантину. Дитячі дошкільні установи будуть працювати за новими правилами. МОЗ підготувало чіткий список умов для роботи дитсадків, спрямованих на безпеку дітей - в ньому немає ніяких обмежень на прийом певної кількості дітей і нічого не говориться про обов'язкове перебування дитини в садку в масці. Як працюватимуть дитічя садки з дітьми детально пояснив глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу 23 травня, передає ONLINE.UA.

"Зараз я особисто читаю дуже багато повідомлень про правила поведінки і протиепідемічні заходи, які повинні бути в дитячих садках. І побачив "дуже багато фантазій", висловлених так званими "експертами", які не відповідають дійсності", - спростував скандальні чутки міністр.

Степанов закликав керівників дитсадків і батьків прочитати документи з рекомендаціями Міністрества охорони здоров'я та ознайомитися правилами, встановленими для роботи дитячих дошкільних установ.

Нові правила роботи дитячіх садків містять такі рекомендації:

  • вимірювання температури всім співробітникам перед початком роботи закладу;

  • вимір температури дітям перед входом до закладу;

  • працівників, дітей та їх батьків з температурою, вище 37,2 - не допускати до закладу;

  • батьки, що призводять дитину до закладу, повинні користуватися масками;

  • установи повинні бути оснащені антисептиками - діти повинні користуватися ними виключно під наглядом вихователя;

  • забороняється використання: багаторазових рушників, твердого мила, м'яких іграшок, килимів з довгим ворсом, вуличному взутті всередині дитячого саду;

  • забороняється проведення масових заходів за участю дітей більше ніж однієї групи і за участю глядачів;

  • в дитсадках повинні регулярно прибирати приміщення з дезінфікуючими засобами і регулярно провітрювати кімнати;

  • рекомендовано тимчасово відсторонити від роботи осіб з групи ризику.

Також дошкільні навчальні заклади повинні мати 5-денний запас всіх необхідних засобів захисту та дезінфікуючих засобів, навчити працівників правилам правильного використання засобів захисту і організувати контроль виконання цих правил.

5eca4e896d1d7

Важливо додати, що в МОН рекомендують на додаток до цих правил взяти до уваги рекомендації щодо прогулянок дітей. У відомстві закликають не обмежувати їх, але дотримуватися соціальної дистанції між групами, щоб діти менше контактували один з одним. Також в МОН запропонував змінити правила сидіння дітей за столами під час їжі - їх тепер будуть розсаджувати по двоє діагонально, а не по чотири за стіл.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Київ планує відкрити дитячі садки з 1 червня. В цей же день ращрешат роботу шкіл та інших навчальних закладів для випускників, щоб вони могли скласти іспити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?