Це сигнал - Лукашенко різко дорікнув Путіну за нову підлість
Категорія
Політика
Дата публікації

Це сигнал - Лукашенко різко дорікнув Путіну за нову підлість

Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко обурений черговою підлістю глави Росії Володимира Путіна, який наполягає на створенні Союзної держави, називає себе найближчим союзником Мінська, але при цьому відмовляється розробляти з Білоруссю ракетне озброєння і надавати свої полігони для його випробувань. Президент Білорусі вважає цю відмову важливим сигналом, який врахує Мінськ в подальших двосторонніх відносинах з Москвою. Про це білоруський лідер заявив під час презентації вітчизняних військових розробок в сфері ракетобудування, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт білоруського лідера.

"Не треба перед росіянами ставати на коліна. Це сигнал, якщо наш найближчий союзник мало того, що не погодився з нами ракету зробити, а полігон не надає", - заявив Лукашенко.

Він поставив завдання військовим вирішити проблемні питання, запропонувавши орендувати полігони для випробувань в будь-якій країні. Це можуть бути полігони в Китаї, Казахстані, Узбекистані чи Саудівській Аравії. Розробникам Лукашенко доручив прискорити розробку білоруської ракети, яка позбавить країну від залежності перед іншими країнами, включаючи Росію. Очікується, що перший згаданий дослідний зразок ракети білоруського виробництва буде готовий восени.

Лукашенко також залишив підпис на першій білоруській зенітній керованій ракеті, пуск якої було здійснено в поточному році з модернізованого в Білорусі ЗРК "Бук". Він підкреслив, що хотів би розписатися на 300-кілометровому "Полонезі", маючи на увазі розробку і випробування нової білоруської ракети.

Важливо додати, що Лукашенко також поставив стратегічне завдання військовим, яке спрямоване на виробництво ракетного озброєння. Він пояснив, що до війни потрібно готуватися в мирний час.

"Поки ще ніхто не скасовує війни, незважаючи на епідемії, пандемії, істерії. Війну ніхто не відміняв. І, на жаль, до неї доводиться готуватися в мирний час. Нікуди не дінешся. Якщо не будеш готуватися зараз, то будеш пожинати гіркі плоди потім. Нам потрібна своя ракета. Ми не можемо створювати зброю, за якою ми будемо залежати від інших країн. Ніхто нам цю зброю просто так не дасть", - пояснив свою пози Лукашенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко висунув Путіну жорсткий ультиматум- він закликав главу Кремля відмовитися від імперських замашок при створенні Союзної держави з Білоруссю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?