Нарешті придумав - росіяни обурені новим абсурдним законом Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Нарешті придумав - росіяни обурені новим абсурдним законом Путіна

Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін, який на початку цього року вирішив змінити Конституцію Росії заради продовження свого президентського терміну, з настанням пандемії коронавіруса зіткнувся з проблемою - через вимушений карантин голосування і референдум в країні довелося перенести на невизначений термін. Але глава Кремля не відмовився від своїх планів і придумав, як досягти мети. 23 травня він підписав закон, який передбачає можливість дистанційного голосування, в тому числі поштою, на всіх рівнях виборів. Звичайно ж він подав це рішення під виглядом турботи про росіян, яким небезпечно для здоров'я з'являтися на масових заходах. Але йому не вдалося обвести навколо пальця громадян РФ - люди миттєво зрозуміли, яка справжня мета ховається за цим законом. Чергове абсурдне рішення вони обговорюють в соцмережах, передає ONLINE.UA.

Згідно з підписаним Путіним закону тепер на виборах до органів державної влади, місцевого самоврядування, в рамках регіонального або місцевого референдуму росіяни можуть голосувати не виходячи з дому - за допомогою дистанційного електронного голосування. Крім того, закон дозволяє збір підписів людей за допомогою "Єдиного порталу державних і муніципальних послуг". Йдеться про підписи, які необхідні для реєстрації кандидата або списку кандидатів на виборах, а також для призначення референдуму. Поправки передбачають серед інших "інші поважні причини, що не дозволяють прибути в приміщення для голосування" для отримання можливості участі в голосуванні поза дільницями. Зокрема, підставою для голосування поза дільницями може стати "необхідність догляду за особами, які цього потребують". Як пояснюється в законі, опублікованому на порталі правової інформації, це робиться з метою захисту здоров'я виборців і створення максимальної зручності для реалізації громадянами своїх виборчих прав.

Росіяни одночасно сміються і обурюються новим свавіллям Путіна, який в черговий раз вирішив їх обдурити. Вони пишуть, що цей закон Путін підписав лише "для себе коханого", щоб уже не влаштовувати масштабні фальсифікації заради того, щоб утриматися на президентському "троні".

"Тепер взагалі можна не паритися з голосами, поставив скільки захотів і все ... А то всі ці спостерігачі, взброси, "каруселі"...", "Можна і кивнути в бік телевізора, це теж дистанційно", "Все для себе улюбленого", "Тут все зрозуміло: реальна можливість для масових фальсифікацій. При чому практично бездоказова", "Блін, ну нарешті, придумав! А то конституція остигає", "Можна прийняти закон, щоб дід залишався біля керма поки він буде в тверезому розумі і всі справи", "Ну ось і все, приїхали. Далі буде зовсім інша історія ", "Згідно з Конституцією, вибори Президента проходять при таємному голосуванні. Так що писулька зрадника Конституції Путіна - знову суперечить нормам Основного закону країни", "Демократія в абсолюті! ", "Смішний .. Яка різниця, як голосувати - все одно цифра буде, як сам він і скаже, хоч 101%, Уже б і уві сні дозволив голосувати ","Про можливості? Швидше про зобов'язання! ", "Уже може результати голосування оголошувати", - коментують росіяни нове рішення Путіна.

Нагадаємо, Путін хотів провести голосування щодо поправок до Конституції РФ до 1 травня. Але коронавірус зламав його плани. Центральна виборча комісія РФ прийняла рішення про перенесення всіх виборчих кампаній і виборів в регіонах, а також всіх можливих референдумів, які були заплановані в країні в найближчі кілька місяців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна вирішили зібрати дані всіх росіян в єдину баз у - люди шоковані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?