Ла Ліга повертається - Іспанія відновлює футбольний сезон
Категорія
Спорт
Дата публікації

Ла Ліга повертається - Іспанія відновлює футбольний сезон

Ла Ліга повертається - Іспанія відновлює футбольний сезон
Джерело:  online.ua

Іспанія, яка стала одним з епіцентрів спалаху коронавіруса в Європі, відновлює футбольний сезон. Влада країни дозволила проводити матчі вже з 8 червня. Розкладу матчів іспанської Ла Ліги поки немає. Про відновлення національних чемпіонатів з футболу повідомив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, передає ONLINE.UA з посиланням на Marca.

"Вся Іспанія зробила те, що повинна була, і тепер нові горизонти відкриті для всіх. Прийшла пора відновити безліч повсякденних активностей. З 8 червня Ла Ліга повернеться до проведення футбольних матчів", - заявив Санчес.

Останній матч в Ла Лізі був зіграний 10 березня - "Реал Сосьєдад" з рахунком 2:1 обіграв "Ейбар". На момент карантину лідером турнірної таблиці змагань була "Барселона", в 27 матчах ця команда набрала 58 очок. На два очки від каталонського клубу відстає "Реал", на третьому місці - "Севілья" з 47 балами.

У чемпіонаті Іспанії до кінця сезону залишилося зіграти 11 турів, як і в Сегунді, другому за значущістю дивізіоні країни. Їх планують провести до кінця липня.

Важливо відзначити, що клубам Ла Ліги дозволили повернутися до групових тренувань тільки 18 травня. Футболісти, які раніше працювали за індивідуальною програмою в домашніх умовах або на базі, тепер можуть займатися в обмежених групах кількістю до десяти чоловік. До такого формату тренувань вже приступили "Барселона", мадридський "Реал" та інші іспанські команди.

Нагадаємо, на сьогоднішній день з чемпіонатів європейської "Великої п'ятірки" сезон поки відновила лише німецька Бундесліга. У Франції достроково завершили першість - чемпіоном став паризький "ПСЖ". Відомо, що національні чемпіонати 3 червня планує відновити Португалія. Турнірну таблицю чемпіонату Португалії поки очолює "Порту", який набрав в 24 зустрічах 60 очок. На другій позиції йде лісабонська "Бенфіка" (59 балів), на третьому - "Брага" (46 очок).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що збірна України з футболу піднялася в рейтингу найдорожчих національних команд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?