У Києві знайшли застреленим нардепа Давиденка - що вже відомо
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві знайшли застреленим нардепа Давиденка - що вже відомо

У Києві знайшли застреленим нардепа Давиденка - що вже відомо
Джерело:  online.ua

Напередодні ввечері в Києві сталася резонансна подія - в офісі, розташованому на вулиці Велика Васильківська, знайшли застреленим народного депутата Валерія Давиденко. Вбитого з пораненням голови виявила прибиральниця, поруч з його тілом був знайдений пістолет. Поліція відкрила кримінальну справу по ст. 115 - умисне вбивство. Не виключається версія самогубства, яку спростовують в парламентській групі "Довіра", в яку входив народний депутат. Що відомо про смерть Давиденко на даний момент, повідомляє ONLINE.UA.

5eca119fa35ba

 Народний депутат Валерій Давиденко (фото - davydenko.com.ua)

На місце події після повідомлення про виявлення застреленого Давиденко виїхали слідчо-оперативні групи головного і районних управлінь поліції, криміналісти і представники інших профільних служб під особистим керівництвом голови Нацполіціі Києва генерала Андрія Крищенка.

5eca11f43fed1

На резонансну подію відреагував і заступник міністра МВС Антон Геращенко. Він уточнив, що тіло Давиденко виявили в туалеті, а поліцією і прокуратурою будуть відпрацьовуватися всі можливі версії трагедії.

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк в свою чергу повідомив, що поліція розглядає самогубство як попередню версію смерті народного депутата Валерія Давиденко, поруч з тілом якого правоохоронці знайшли пістолет.

Народний депутат з парламентської групи "Довіра" Сергій Шахов не вірить у самогубство Давиденко - він вважає, що його колегу вбили.

"Я переконаний, що ця людина не могла вчинити самогубство. Я наполягаю на тому, що його вбили і треба проводити розслідування ... Бачилися з ним в парламенті, на засіданні ми не спілкувалися з ним. Але я переконаний, що якби були якісь -то проблеми, він би порадився ", - заявив Шахов.

На смерть нардепа Давиденко відреагував спікер Ради Дмитро Разумков. Він закликав до оперативного та об'єктивного розслідування цієї трагедії.

"Верховну Раду сколихнула страшна звістка про трагічну смерть нашого колеги по парламенту, народного депутата VIII і IX скликань Валерія Давиденко. Обставини загибелі народного депутата з'ясовуються правоохоронними органами. Розслідування повинно бути оперативним і максимально об'єктивним", - підкреслив голова Верховної Ради.

Нагадаємо, Валерій Давиденко народився 16 березня 1973 року в Чернігівській області. Він був депутатом Верховної Ради VIII і IX скликань. У 2013-2014 роках займав посаду заступника міністра аграрної політики і продовольства України. У Раді VIII скликання входив у фракцію Блок Петра Порошенка. У липні 2019 року Давиденко був обраний до Ради по 208 мажоритарному округу Чернігівської області як самовисуванець, в грудні цього ж року став членом депутатської групи "Довіра". Працював у Комітеті з питань економічного розвитку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що поліція завершила розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?