США задумалися про потужну відповідь на загрози Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

США задумалися про потужну відповідь на загрози Росії

Джерело:  online.ua

У США вперше за майже 30 років задумалися про проведення ядерних випробувань у відповідь на загрозу, що виходить від Росії і Китаю. Якщо рішення буде остаточно прийнято, то це будуть перші випробування ядерної зброї в США з 1992 року. Поки це питання активно обговорюється, в Росії вважають, що ймовірність проведення випробувань велика. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Washington Post.

Офіційних заяв американської влади про намір провести ядерні випробування поки не було. Але ідею обговорюють на рівні старших представників американських агентств національної безпеки. Вони провели зустріч зразу після того, як Держдеп США звинуватив Росію і Китай в проведенні таємних ядерних випробувань малої потужності. Вашингтон обурений систематичними порушеннями Москви і Пекіна умов договорів про випробування ядерної зброї, в тому числі в частині обмеження підземних випробувань. У звіті Держдепу йшлося, що Росія проводить експерименти з перевищенням критичної маси ядерного матеріалу і енергетичним виходом.

Відзначається, що на нараді високопоставлених чиновників Білого дому не були досягнуті конкретні домовленості про проведення тестів. Одне з джерел видання при цьому зазначило, що в кінцевому підсумку було прийнято рішення використовувати інші заходи для відповіді на російську і китайську загрозу без відновлення ядерних випробувань.

У Росії вже відреагували на це повідомлення. У Москві припускають, що Вашингтон почне тестувати ядерну зброю, але вже пригрозили США відповіддю. Зокрема, у відповідь США Росія заявила, що вийде з Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Нагадаємо, не тільки США звинувачують Росію в ядерній загрозі. У НАТО також відзначають, що РФ в останні роки інвестувала значні кошти в свої військові потужності, особливо в ядерний арсенал, розмістила здатні нести атомну зброю ракети в Калінінграді, а також загрожувала Данії, Польщі та Румунії атомними ударами. В Альянсі підкреслювали, що будуть використовувати свій атомний арсенал заради збереження миру і стримування агресивних дій РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США вирішили жорстко відповісти РФ і взяли на озброєння боєголовку з ядерним зарядом малої потужності W76-2 Trident.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?