Найбагатші люди планети ще більше розбагатіли під час пандемії - вражаючі суми
Категорія
Економіка
Дата публікації

Найбагатші люди планети ще більше розбагатіли під час пандемії - вражаючі суми

Джерело:  online.ua

Поки весь світ шукає спосіб вибратися з економічної кризи, що виникла на тлі коронавірусного карантину, найбагатші люди планети продовжують заробляти гроші - за останні два місяці вони розбагатіли на 255 млрд доларів, і це в той період, коли мільйони людей залишилися безробітними і не знають, де брати кошти на існування. Найбільше розбагатів Марк Цукерберг - його статок збільшився на $31,4 млрд і на сьогоднішній день оцінюється в 86,5 млрд доларів. Такі гроші йому принесла соцмережа Fаcebook, акції якої піднялися на 60%. Через це Цукерберг перемістився з сьомого місця в списку найбагатших людей, яке він займав в квітні, на четверте. Як змінився стан найбагатших людей під час пандемії коронавіруса, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Forbes.

На другому місці за приростом стану за період пандемії виявився засновник і гендиректор Amazon Джефф Безос, який є найбагатшою людиною світу. Акції його онлайн-ритейлера продовжують бити всі рекорди на тлі дедалі більшого попиту, так як офлайн-магазини вимушено закриті через карантин по коронавірусу. Стан Безоса з березня збільшився на 30 млрд доларів і на сьогодні оцінюється в $146,9 млрд.

Втім всі, хто перебуває в ТОПі-10 найбагатших людей планети, змогли збільшити свої статки за період пандемії на значні суми. Їх стан, який істотно змінився в більшу сторону за останні два місяці, разюче констатує з кризовою економічною ситуацією, що охопила весь світ.

Стан найбагатших людей планети на 24 травня оцінюється:

  • Джефф Безос, США - $ 146,9 млрд (+ $ 29,9 млрд)

  • Білл Гейтс, США - $ 106,5 млрд (+ $ 11,9 млрд)

  • Бернар Арно, Франція - $ 94,1 млрд (+ $ 12,8 млрд)

  • Марк Цукерберг, США - $ 86,5 млрд (+ $ 31,4 млрд)

  • Уоррен Баффет, США - $ 69,2 млрд (+ $ 6 млрд)

  • Ларрі Еллісон, США - $ 66,4 млрд (+ $ 10,4 млрд)

  • Стів Балмер, США - $ 65,4 млрд (+ $ 14 млрд)

  • Ларрі Пейдж, США - $ 63,6 млрд (+ $ 14,2 млрд)

  • Сергій Брін, США - $ 61,3 млрд (+ $ 13,7 млрд)

  • Амансіо Ортега, Іспанія - $ 60,5 млрд (+ $ 5,2 млрд)

Forbes пише, що сумарні статки 25 найбагатших людей світу зараз становлять близько 1,5 трильйона доларів, а це приблизно 16% від стану всіх мільярдерів у світі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що найбагатші люди планети на початку карантину в день втрачали сотні мільярдів доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?