Коли закінчиться пандемія коронавіруса - вчені раптово змінили прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

Коли закінчиться пандемія коронавіруса - вчені раптово змінили прогноз

Джерело:  online.ua

Світу не варто розраховувати на швидке завершення пандемії коронавіруса - інфекція затримається як мінімум до кінця року. Про це йдеться в новому прогнозі вчених Сінгапурського університету технологій та дизайну, які раптово змінили терміни закінчення пандемії, адже в квітні дослідники були переконані, що вже восени 2020 року в країнах-епіцентрах вдасться придушити спалах інфекції. Нові терміни завершення пандемії коронавіруса опублікували в New York Post, передає ONLINE.UA.

Згідно з новим прогнозом дослідників, який вони зробили за допомогою штучного інтелекту, у Великій Британії пандемія може закінчитися приблизно 30 вересня, в США пізніше - 11 листопада, в Італії - ближче до 24 жовтня. Найдовше інфекція затримається в Бразилії, яка тільки недавно стало новим епіцентром коронавіруса і вже вийшла на друге місце за захворюваністю в світі.

Але вчені попередили, що гарантувати точність свого нового прогнозу не можуть, так як вірус дуже складний і досі невивчений. Також, на їхню думку, завершення пандемії багато в чому залежить від обмежень, які вводять в різних країнах, і від кількості тестувань.

Важливо відзначити, що в кінці квітня сінгапурські вчені прогнозували, що в США закінчиться пандемія 20 вересня, а в Великобританії - кінець коронавіруса настане вже 27 серпня. Але з тих пір вчені видалили графіки зі свого веб-сайту, опублікувавши заяву про відмову від відповідальності, підкресливши, що дослідження проводилося виключно в освітніх цілях і може містити помилки.

Вчені університету додали, що результати їх прогнозів постійно оновлюються і не можуть бути підставою для скасування карантину.

"Надмірний оптимізм, заснований на деяких прогнозованих датах закінчення (пандемії - ред.), небезпечний, так як він може послабити нашу дисципліну і контроль, і викликати поширення вірусу", - сказали вони.

Нагадаємо, на сьогоднішній день в світі захворіли коронавірусом 5,4 млн людей. Пандемія продовжує бушувати в США, Бразилії та Росії. В Україні на сьогоднішній день підтверджено майже 21 тисяча захворювань.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, коли закінчиться пандемія коронавіруса в Україні. Дослідники впевнені, що інфекцію вдасться подолати вже до кінця літа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?