Росія терміново підняла в небо бойові винищувачі - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія терміново підняла в небо бойові винищувачі - що відбувається

Росія терміново підняла в небо бойові винищувачі - що відбувається
Джерело:  online.ua

Росія влаштувала нову небезпечну провокацію поблизу кордонів Балтики. Російські військові підняли в небо ланку багатоцільових винищувачів Су-27 морської авіації Балтійського флоту, які провели повітряні бої і виконали перехоплення заданої повітряної цілі. До речі, ці навчання були проведені миттєво після того, як США заявили про вихід з Договору про відкрите небо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони РФ.

"Льотчики-винищувачі в нормативний час відпрацювали зліт по команді "Повітря", здійснили пошук умовного порушника повітряного кордону, а потім провели вихід в атаку з виконанням маневру ухилення від ракет класу «повітря-повітря», випущених умовним противником", - йдеться в повідомленні російського оборонного відомства.

У Міноборони РФ нагадали, що екіпажі багатоцільових високоманеврових винищувачів Су-27 несуть цілодобове бойове чергування, охороняючи повітряні кордону Калінінградської області. З початку року російські пілоти морської авіації здійснили кілька десятків вильотів для забезпечення супроводу різних повітряних суден, а також надводних кораблів іноземних держав в зоні відповідальності Балтійського флоту.

Це не перша небезпечна провокація, яку Росія влаштовує за останні дні. Кілька днів тому російські фронтові бомбардувальники Су-24 і Су-30СМ були підняті в повітря для відпрацювання ударів по кораблях противника в акваторії морських полігонів в Балтиці. На небезпечні дії ударної авіації Росії звернули увагу військові сили Бельгії, які направили до російських кордонів літак F-16 зі своєї бази в Прибалтиці, але російські військові направили на їх перехоплення літаки прикриття.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія терміново підняла бомбардувальники над Чорним морем, через що країнам НАТО довелося направляти на їх перехоплення літаки повітряної поліції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?